Tillsammans bygger vi webben för framtiden

Den gemensamma webben byggs om för att kunna möta de förväntningar som besökarna på webbplatsen har - och väntas få framöver.

Foto: Svenska kyrkan

Skapad:2016-04-01 15:29:00

Måndagen den 25 april kl. 10 lanseras den nya versionen av svenskakyrkan.se. Följ "knapptryckningen" live från kyrkokansliet och häng på i sociala medier under hashtaggen #webbenförframtiden.

Ny webb 25 april
Skapad:2016-01-04 13:00:00

Nu öppnar vår uppdaterade gemensamma webbplattform för dig som är redaktör i församling, pastorat eller stift. Här hittar du all information du behöver och en hel del bra länkar.

Mer om flytten och webben för framtiden
Skapad:2015-12-29 09:00:00

Här lär du dig hur du skapar och underhåller sidor och material på din webbplats i webben för framtiden.

Lathundar för svenskakyrkan.se / webben för framtiden
Skapad:2011-04-27 11:00:00

Här hittar du kända och lagade fel i den gemensamma webbplattformen. Inrapporterade buggar visas både när de kommit in och när de lösts.

Kända och lösta fel och buggar i den gemensamma webbplattformen
Skapad:2015-09-18 16:23:00

Här får du hjälp att skapa sidor som fungerar bra för besökarna på svenskakyrkan.se och intranätet.

Konkreta råd till dig som är webbredaktör >>

Laddar

Kommunikation om webben för framtiden

Skapad: 2015-04-27 10:23:00

intranätet hittar du all information om webben för framtiden. Här skrivs nyheter, samlas listor med bloggposter och kommunikationen uppdateras regelbundet.

Du som står som webbkontakt i Kyrksam får information i webbförvaltningens nyhetsbrev i mailen.Vid större kommunikationstillfällen planeras separata nyhetsbrev som helt fokuserar på ombyggnaden. Samtliga nyhetsbrev lyfter in material och länkar till intranätet.

I facebookgruppen Användare av Content Studio i Svenska kyrkan kommer också uppdateras med länkar till intranätet under taggen #webbenförframtiden. Projektgruppen kommer endast att länka till material, inte kommunicera material endast i gruppen.

I bloggen planeras regelbundna inlägg med relevanta uppdateringar eller annan information som relaterar till ombyggnaden.

Senaste uppdaterade intranätssidor som berör webben för framtiden

Per Hård af Segerstad, Kommunikationsavdelningen
2016-04-04 13:25

Andras kommentarer:

• Per Hård af Segerstad  2016-04-20 09:31 Anmäl kommentar

Hej Fredrik! Du kommer att behöva bygga formuläret på nytt på din nya sida, men alla funktioner som finns i formulär idag kommer att finnas i det nya också.

• Fredrik Westerlund  2016-04-20 00:36 Anmäl kommentar

Kommer formulär som skapades i gamla systemet att funka i nya?

• Per Hård af Segerstad  2016-04-14 11:10 Anmäl kommentar

Hej Henrik! Om du har följt lathunden som finns här så borde det funka:

Det finns en gräns för hur stora filer som får laddas upp till WFF. För närvarande är den dock 20 MB, och så stora tror jag inte dina MP3-filer är. Om det fortfarande inte funkar så får du gärna skicka en detaljerad felrapport till kanslistod@svenskakyrkan.se så får utvecklarna kolla på det. Tack tack!

• Henrik Enarsson  2016-04-14 10:56 Anmäl kommentar

Har ett gäng ljudfiler (mp3) som inte vill funka för mig. Är det något som jag missat?

• Sara Andersson  2015-10-27 14:24 Anmäl kommentar

Kanonbra, tack Ulrika :)

• Ulrika Wippel  2015-10-27 14:14 Anmäl kommentar

Sara, nuvarande sida kommer att finnas kvar (men inte publicerad utan bara för dig som admin) tills mitten på december 2016. Jag tänker att den kommer att kunna användas som ett magasin som i alla fall du som redaktör kommer åt på någon URL (webbadress). Det du behöver för att det ska fungera för de som kommer till vår webbplats måste ha flyttats och möblerats in i sitt sammanhang till den 25 april. Resten kan plockas in eftersom (kanske under de där lugna veckorna när många kollegor är på sommarsemester och trycket i vardagen tar lite paus kan det finnas extra tid för någon timme om dagen).

• Sara Andersson  2015-10-27 13:48 Anmäl kommentar

Kommer det man "lämnar kvar på den gamla sidan" att raderas efter 25 april 2016?
    Med andra ord, kan vi börja om, flytta över det vi vill ha och låta det vi inte vill behålla ligga kvar eller ska vi radera manuellt det vi inte vill använda mer?

• Nettan Josefsson  2015-09-08 15:39 Anmäl kommentar

Klicka i rutan precis framför en standardsida/bild etc. - så många du nu vill. Därefter kan du radera de markerade enheterna med ett klick på ett kryss överst i listan av dessa.

• Lena Blomqvist  2015-09-08 14:56 Anmäl kommentar

Kan man markera många standardsidor, bilder m.m på samma gång som man vill rensa/radera inför flytten? Jag har inte hitta någon sådan funktion - kan bara ta bort en i taget och detta tar väldigt lång tid?