Publiceringsalternativ på svenskakyrkan.se

På varje webbsida finns en flik där du kan välja publiceringsalternativ.

Genom att gå in under fliken Publiceringsalternativ på en webbsida kan du göra följande inställningar.

Webbplats

Du som redigerar på mer än en webbplats kan välja vilken webbplats sidan ska höra till.​ Om du bara har behörighet att redigera en webbplats kan du inte göra något val.

Webbadress (URL)

Systemet skapar automatiskt en webbadress för sidan som bygger på webbplatsens namn och dokumentets rubrik.

Du kan ändra webbadressen (URL:en) på standardsidor genom att skriva i den önskade adressen i fältet Webbadress. Du kan bara ändra det som kommer efter /.  Namnet på webbplatsen går inte att välja bort.​

Menyrubrik

Menyrubriken blir automatiskt samma som sidans rubrik, men du kan ändra den om du vill. Bocka ur rutan vid fältet Menyrubrik och skriv in den menyrubrik du vill ha.

Publicerings- och avpubliceringsdatum

Under publiceringsdatum kan du välja om sidan ska få ett publiceringsdatum längre fram i tiden. Du kan också välja att avpublicera sidan ett visst datum.

En publicerad sida syns och är sökbar på webbplatsen. En avpublicerad sida är inte synlig eller sökbar för besökare på webbplatsen, men finns kvar i administrationen.

Att avpublicera en sida tar inte omedelbart bort den information som Google sparat om den. Det kan ta flera veckor innan den informationen försvinner.

Visa Publiceringsdatum och Senast ändrad

Välj om publiceringsdatum och datum när sidan senast ändrades ska synas längst ner på sidan.

Visa kontaktväg för synpunkter eller frågor

Rutan Visa kontaktväg för besökare är förvald, så att besökare kan lämna synpunkter på sidans innehåll. Den förvalda adressen leder till en funktionsbrevlåda som har hämtats från Kyrksam. Som redaktör kan du välja en annan adress. Du kan också välja bort möjligheten för besökare att lämna synpunkter, men det är inte att föredra.

Visa delningsknappar

Bocka i rutan Visa delningsknappar om du vill att delningsknappar ska visas för besökaren.

Visa inte i sökningar på svenskakyrkan.se

Bocka i rutan om du inte vill att sidan ska hittas om man söker på svenskakyrkan.se.

Visa inte i sökningar med sökmotorer

Bocka i den rutan om du vill rekommendera att sidan inte indexeras av externa sökmotorer. Det är bara en rekommendation och inte en garanti för att sidan inte kommer att hittas.

Meta description/OG:description

Lägg till en intresseväckande beskrivning av din sida på max 135 tecken. Beskrivningen syns i Googles sökresultat och visas när någon delar länken till din sida, till exempel via Facebook.

Menyhantering

Klicka på Lägg till i menyn för att lägga till sidan i menyn.

2021-12-22