Sommarkyrkokarta

Lathund externwebben – Funktionen genererar en karta med sommarkyrkor. Vilka kyrkor som visas bestämmer du själv. Kartan är klickbar och visar bland annat namn, länk till församlingens webbplats samt den information om sommarkyrkan som är inlagd i platsadministrationen.

Infoga sommarkyrkokarta

Skapad:2016-06-22 13:35:00

För att infoga en sommarkyrkokarta behöver du börja med att gå in på den sida där du vill infoga kartan.

1. Klicka på plustecknet som står för infoga funktion.

2. Välj funktionen "Karta" i listan över funktioner.

3. Nu är det dags att skapa din sommarkyrkokarta. Börja med att ange den geografiska filtreringen av din karta. Du kan:

a) Välja att visa en karta över platser som är kopplade till din webbplats (och ev. underliggande webbplatser). Detta​ gör du genom att välja "Enheter".

b) Du har också möjlighet att filtrera per län eller kommun. Skriv då in namnet på länet eller kommunen som du vill visa.

c) Du kan skriva in namnet på en specifik sommarkyrka om du bara vill visa en.

d) Och du kan också välja att visa sommarkyrkor i hela landet genom att klicka i "Alla platser".

4. När du har gjort den geografiska avgränsningen är det dags att ställa in att det faktiskt är just sommarkyrkor som du vill visa. Gör detta genom att skriva Sommarkyrka i rutan under filtrering efter platstyp (rutan till höger).

5. Spara din karta!

Nu har du skapat en karta som visar sommarkyrkor på valt område. Tänk på att det faktiskt måste finnas sommarkyrkor ​inom det område som du har valt att visa, annars kommer kartan bara att vara grå.

2021-05-21

Andras kommentarer: