Infoga multimedia

Lathund externwebben – På externwebben kan du infoga både intern media som du har laddad upp som media i administrationen och extern multimedia från till exempel Youtube, Vimeo, Flickr, Slideshare, Scribd och Spotify.

För att infoga multimedia klicka på + tecknet. Se bilden sedan.​

Infoga multimedia start

Därefter är det dags att välja funktion. Nedan ser du vad du kan välja på. Välj MEDIA.

Infoga multimedia start

Nedan ser du hur rutan ser ut. Där väljer du vilken typ av multimedia som ska visas. Du kan välja intern respektive extern media.​

Infoga multimedia start

VÄLJER INTERN MEDIA - När du har laddat upp filerna under ”Media” eller vill ladda upp filer från din dator till ”Media”. Maximal storlek för uppladdade mediefiler är 2 GB.

Godkända filformat

• MP3
    • MP4
    • AIF
    • MPG
    • WAV

(Det går att ladda upp filer i formatet MOV, men det går inte att visa det i moderna webbläsare. Använd inte det formatet.)​​​

VÄLJER EXTERN MEDIA - När du vill ladda upp media från externa källor, t ex Youtube, Vimeo eller liknade.

Infoga intern multimedia

För att välja en multimedia du redan laddat upp, välj webbplats (1 i bilden nedan).  Du kan filtrera på ämnesområde (2 i bilden ovan) eller söka ord i rubriken (3 i bilden ovan).  Vill du ladda upp en ny multimedia, klicka på 4 i bilden ovan, välj den du vill använda och spara den. ​

När du fyllt i alla uppgifter, klicka spara. Du kan sedan publicera sidan genom att klicka på Spara och publicera.

Infoga extern multimedia

Lägg in länken (1 i bilden nedan) till den externa multimedia du vill visa. ​​

Länken till klippet eller spellistan för Youtube hittar du genom att på Youtube klicka på Share.​

2021-05-21