Infoga multimedia på svenskakyrkan.se

På externwebben kan du infoga både intern media som du har laddat upp som media i administrationen och extern multimedia från till exempel Youtube, Vimeo, Flickr, Slideshare, Scribd och Spotify.

• Gå till sidan där du vill infoga multimedia.
    • Klicka på plustecknet och välj Media.
    • Välj intern eller extern media.​

Extern media använder du när du vill ladda upp media från externa källor, till exempel Youtube eller Vimeo.

Intern media kan du använda när du har laddat upp filerna under ”Media” eller vill ladda upp filer från din dator till ”Media”. Maximal storlek för uppladdade mediefiler är 2 GB.

Godkända filformat

• MP3
    • MP4
    • AIF
    • MPG
    • WAV

Det går att ladda upp filer i formatet MOV, men det går inte att visa det i moderna webbläsare. Använd inte det formatet.

Infoga intern multimedia

• Välj en mediafil du redan laddat upp eller ladda upp en ny.
    • Fyll i alla uppgifter.

Ladda upp undertexter till intern media

För att lägga till en eller flera textfiler till din film, gör så här:

• Ladda upp filmen som ska få undertexter.
    • När filmen är uppladdad, klicka på skiftnyckeln för att redigera den.
    • Gå in under fliken Undertexter.
    • Klicka på knappen Lägg till undertexter och välj en textfil att ladda upp. Filen ska vara i srt-format och filnamnet ska se ut så här: filmens filnamn.språkkod.srt (till exempel julotta.sv.srt)
    • Ladda upp fler textfiler om du textat filmen på flera språk.
    • Spara och publicera. ​​

Infoga extern multimedia

Lägg in länken till den externa multimedia du vill visa. ​​

Länk till filmen och kanalen följer automatiskt med från Vimeo eller Youtube. Filmens rubrik och beskrivning följer också med automatiskt. Vill du anpassa rubrik och beskrivning efter sammanhanget där filmen ska synas på svenskakyrkan.se så kan du göra det i CS.

Max 2 GB för intern media

De mediafiler som laddas upp som media på externwebben kan vara max 2 GB stora.

Begränsningen är teknisk och hänger ihop med vad våra windows-servrar klarar. Det går därför inte att utöka maxstorleken.

Att tänka på:

• En film som är över 2 GB ofta går att komprimera för att minska storlek.
    • Stora filer är ofta svåra att hantera både vid redigering, nedladdning och uppladdning - så försök att dela upp det du spelar in i mindre delar. Ha gärna som tumregel att aldrig spela in mer än en timme i ett sträck.

Externa källor för media

Världens största sajt för video. Alla kan ladda upp och dela videoklipp.

Vimeo
    En alternativ videosajt. Vimeo har en Pro-version av sin tjänst där man får utökad funktionalitet mot betalning.

Flickr
    En sajt för delning av fotografier.

Slideshare
    Här kan man dela och diskutera presentationer.

Issuu
    Lägg upp bläddringsbara dokument.

Scribd
    På Scribd delar man dokument.

Spotify
    Spellista