Infoga platser

Lathund externwebben – Lägg in en karta med platser på din webbsida, till exempel alla kyrkor i din församling. Genom att klicka i kartan kan besökare bland annat se platsens namn, bild och en länk till en vägbeskrivning via Google maps.

Gör så här:

• Gå in på sidan där du vill infoga kartan.
    • Klicka på plustecknet och välj funktionen platser.
    • Välj om du vill visa en eller flera platser, en rundvandring eller om du vill filtrera fram platser efter enhet, län, kommun och/eller ämnesområde.

Välj en eller flera platser

Sök fram de platser du vill ha med i kartan. I förhandsgranskningen av kartan ser du hur den kommer att se ut för dina besökare.

Välj en rundvandring

Om du har skapat standardsidor med rundvandringar eller pilgrimsleder kan du välja att visa upp dem även på andra sidor.​ Kanske vill du ha en samlingssida med stiftets alla pilgrimsleder eller församlingens kyrkogårdsrundvandringar?

Filtrera fram platser

Du kan välja vilka platser som ska visas i kartan genom att filtrera på webbplats/enhet, län/kommun, typ av plats eller ämnesområde.

Webbplats/enhet

• I listan med webbplatser/enheter visas bara de webbplatser/enheter som har platser kopplade till sig eller som har underliggande enheter.
    • Klicka på pilen till vänster om webbplatsnamnet för att välja underliggande eller parallella enheter.
    • Webbplats/enhet kan inte kombineras med Län/kommun.

Län/kommun

• Visa alla platser i ett län eller i en kommun.
    • Län/kommun kan inte kombineras med webbplats/enhet.

Platstyp

• Välj den eller de platstyper som du vill ska synas i din karta, till exempel kyrkor och kapell, begravningsplatser, församlingshem.
    • Om fältet lämnas tomt visas alla platstyper.

Ämnesområde

• Filtrera fram alla platser som är taggad med ett visst ämnesområde.
    2021-06-21