Infoga gemensam faktaruta

Lathund externwebben – Här kan du läsa hur du infogar en faktaruta från den gemensamma delen av svenskakyrkan.se

Infoga gemensam faktaruta

Skapad:2016-07-22 09:57:00

För att infoga faktarutor från det gemensamma materialet för svenskakyrkan.se, börjar du på samma sätt som när du ska skapa nya faktarutor.

1. Välj och gå in på den sida där du vill infoga den gemensamma faktarutan. ​Klicka på plustecknet som står för infoga funktion.

2. I listan över tillgängliga funktioner klickar du på funktionen "Faktaruta".

3. Välj typen faktaruta..

4. Nu listas alla tillgängliga faktarutor på din webbplats. För att se de gemensamma faktarutorna behöver du välja webbplatsen "Gemensamt material att dela". Se punkt 1 i bilden nedan.

Du kan också välja att filtrera gemensamma faktarutor utifrån ett visst ämnesområde (2). Om du på förhand vet vilken faktaruta som du vill infoga kan du söka på rubriken i rutan som är markerat med nr 3 i bilden ovan.

5. När du har beslutat dig för vilken faktaruta som du vill infoga, klickar du på "bock"-symbolen längst till höger, och sparar sedan faktarutan.

6. Nu kommer du att komma tillbaka till den sida där du har infogat din faktaruta. Du kommer inte att kunna se hur faktarutan ser ut i redigeringsläget, utan behöver förhandsgranska eller spara och publicera sidan för att se det.

Lycka till!​

2021-05-21