Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Webbhjälp

  Funktioner och layout

  Funktioner respektive layout-funktionalitet nås genom att klicka på plustecknen som finns i administrationen för en sida.

  På webben för framtiden finns det en rad funktioner som syftar till att förenkla ditt arbete som redaktör och kanske framförallt skapa en intressant användarupplevelse för dina besökare. 

  Du kan infoga funktioner på flera olika typer av sidor:

  • Webbplatsens startsida
  • Standardsidor
  • Nyheter
  • Infoblock
  • Faktarutor

  Vilka funktioner som du kan infoga beror på vilken typ av sida du ska göra ändringarna på. På startsidan, standardsidor, nyheter och infoblock har du i princip möjlighet att infoga samma funktioner. På faktarutor är funktionerna som du kan infoga begränsade till text, lista och bild. 

   

  Funktionslistning på standardsida

  Funktionslistning på standardsida

   

  Funktioner att infoga på faktarutor

  Funktioner att infoga på faktarutor

  Infoga funktioner gör du alltid genom att klicka på plustecknet som står för just "Infoga funktion". När du har infogat en funktion på en sida kan du flytta den uppåt eller nedåt eller ta bort den helt genom inställningsmöjligheterna till vänster om funktionen. 

  Det finns också en funktion som i sin tur kan ha egna funktioner, nämligen textfunktionen. Textblocken har s.k. "öron" vilket är funktioner till höger eller vänster om textblocket. För att läsa mer om detta och om hur du kan infoga dessa kan du klicka dig vidare till lathund för att infoga öron.

   

  Lycka till!​

  Redaktör och innehållsansvarig
  Thomas Löf, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2019-12-10
  X
  Dokumentid: 1265435- Webid: 129951 - Unitid: 2147483318