Faktarutor

Lathund externwebben – I faktarutor kan du ha text, bilder, dokument och länkar. En faktaruta kan du återanvända på alla sorters sidor och i nyheter. Ändrar du i faktarutan så ändras det på alla ställen där du använt den.

Faktarutor på svenskakyrkan.se

Skapad:2015-12-14 16:01:00

Faktarutor är byggstenar som kan användas på flera sätt.

• För information som du vill använda på flera ställen på din webbplats. Med hjälp av en faktaruta behöver du bara uppdatera på ett ställe för att dina ändringar ska användas överallt.
    • För information som behöver lyftas fram på ett särskilt sätt på en sida. Faktarutan får ett eget utseende som skiljer sig från vanliga textfält.
    • För information som du vill ska kunna användas på andra webbplatser än din egen. Nationell nivå producerar så kallade gemensamma faktarutor som alla är välkomna att använda. Om du har information som du tror att andra vill använda kan du kontakta redaktionen@svenskakyrkan.se på nationell nivå så kan de göra din faktaruta gemensam för alla.

Skapa en faktaruta

1. Klicka på Faktarutor i vänstermenyn i admin.
    2. Klicka på "Ny faktaruta" uppe till höger.
    3. Fyll i en rubrik.
    4. Lägg till innehåll i faktarutan. Du kan välja att infoga text, listor, bild eller media.​

Förhandsgranskning av faktarutor

Du kan inte förhandsgranska en faktaruta direkt från själva faktarutan. För att se hur den ser ut på en sida så måste du lägga till den på sidan och sedan förhandsgranska sidan.

2021-09-01