Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Webbhjälp

  Versionshantering i CS

  Med denna funktion kan du som redaktör återställa tidigare versioner av en sida på din webbplats. Du kan se alla tidigare versioner av sidor och nyheter i en lista, och välja att förhandsgranska eller återställa till valfri version.

  För att återställa eller förhandsgranska en tidigare version av en standardsida eller nyhet i CS ska du först och främst gå till listvyn av alla standardssidor (Se 1 i bilden nedan).

  Väl inne på listan kan du klicka ner detaljvyn för den sida som du vill hantera (se 2 i bilden ovan). Klicka därefter på knappen som heter "Hantera versioner" (se 3 i bilden ovan).​

  Du kommer att se en förhandsvy av sidan med en administrationskolumn till höger. Denna kolumn består av två flikar: en för information och en för hantering av versioner. Det är i den senare fliken som du ska arbeta (Se 1 i bilden nedan).

  I listan över versioner ser du alla de versioner som dokumentet har publicerats i. Du ser även det datum och klockslag som versionen publicerades på  och vem som publicerade versionen. Välj den version som du vill förhandsgranska genom att klicka i listan (se 2 i bilden ovan).

   

  Det är okej att klicka runt, versionen kommer inte att återställas innan du klickat på återställningsknappen.​ Återställningsknappen dyker upp när du tittar på en tidigare version. Se bilden ovan. Genom att klicka på den kommer en ny version sparas. 

  När du har återställt en tidigare version kommer den att sparas som en ny version. Det innebär att om du ångrar dig kan du återställa den version som du nyss ändrade ifrån genom att klicka på den näst sista versionen.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Magie Sedaghat, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2017-10-02
  X
  Dokumentid: 1352505- Webid: 129951 - Unitid: 2147483318