Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Webbhjälp

  Puff

  Puffar redaktionellt sett är rutor vars syfte är att leda in (puffa) läsaren till en viss sida. Detta kan ske med effektiv bild, rubrik och pufftext. En sida med flera puffar kan liknas vid en löpsedel.

  Puffar i Content Studio är inte egna dokument utan en del av sidan (standardsidan/nyheten) i fråga. Du skriver alltså pufftexten, väljer puffbild mm i samma formulär som du skapar sidan. När en sida är sparad kan du sedan använda funktionen "Infoga puff" för att placera puffen på exempelvis startsidan.

  Puffbilden visas i grundläget inte bara där du valt att publicera puffen utan även som stor bild överst på sidan som puffas till. Om du inte vill visa bilden på sidan klicka i "Visa inte som toppbild".

  Det du fyller i bildtextfältet blir även bildtext till den stora bilden i sidans topp. När du infogar puffen finns inställningen att visa bildtext eller inte.

  Pufftexten hämtas i grundläget från sidans ingress - men om du skriver något annat i pufftextfältet trumfar detta över ingressen som pufftext.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Per Hård af Segerstad, Kyrkokansliet
  Uppdaterad
  2021-06-18
  X
  Dokumentid: 129966- Webid: 129951 - Unitid: 2147483318