Publicera församlingens lediga tjänster på svenskakyrkan.se

De lediga tjänster som syns på församlingswebben kan också visas på de nationella sidorna på svenskakyrkan.se. Här berättar vi hur du gör.

Genom att använda ämnesområden, kan lediga tjänster i de olika församlingarna och pastoraten visas på den nationella sidan med lediga tjänster.

Det är viktigt att känna till att du måste skapa en ny sida för varje ledig tjänst. Dessutom skapar du en samlingssida där du lägger in puffar som leder till de olika tjänsterna.

Skapa en sida som visas på gemensamma sidor

1. Skapa en ny standardsida eller nyhetssida för varje ledig tjänst. Se till att du har en bra sammanfattande text av tjänsten under fliken Puff.
    2. Sätt en tydlig rubrik på sidan. Den ska innehålla både vilken typ av tjänst det rör sig om och på vilken plats. Det är rubriken på sidan som visas på de nationella sidorna. Exempel på formulering: "Kantor i Västra Marks församling". ​
    3. Ge varje ny sida det gemensamma ämnesområdet Lediga tjänster. Mer om ämnesområden här.
    4. Lägg också till det gemensamma ämnesområdet för ditt stift (till exempel "Luleå stift"). Det innebär att dina lediga tjänster kan visas på ditt stifts webbplats.
    5. Under fliken Publiceringsalternativ väljer du avpubliceringsdatum. Ange dagen efter jobbannonsens sista ansökningsdatum. På så vis behöver du inte bevaka när du ska ta bort annonsen. Sidan med annonsen försvinner automatiskt när den är inaktuell.
    6. Visa tjänsterna på er samlingssida Lediga tjänster genom att använda puffar. Mer om puffar.

Klart! Din jobbannons syns nu i det här flödet. Nyaste platsannonsen visas överst.

Har ni avtal med Varbi? Nu finns en funktion för att visa aktuella tjänster på externwebben.

De som använder rekryteringsverktyget Varbi kan visa lediga tjänster på externwebben. Foto: Skärmklipp

Skapad:2021-09-10 09:06:00

Lediga tjänster och lediga jobb är året om några av de vanligaste sökorden på Svenska kyrkans webbplats. Genom att integrera det upphandlade rekryteringsverktyget Varbi med externwebben går det att förenkla både för de som ansvarar för annonseringen och för de arbetssökande.

Läs mer om möjligheten att publicera lediga jobb direkt från Varbi.

Per Hård af Segerstad, Kyrkokansliet
    Webbgruppen , Webbhjälp