Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Webbhjälp

  KAP AdminTool

  KAP AdminTool är administrationsverktyget för KAP.

  Kyrknätets Authentication Provider är ett gränssnitt som hämtar in och kan verifiera användare/behörigheter från flera andra system och behörighetskällor.

  Externwebbadministrationens och intranätets inloggning sker via ADFS, och KAP är en av behörighetskällorna. Vid inloggning anges användarnamn, lösenord och vid behov domän. (Domänen är behörighetskällan varifrån KAP får uppgifterna om användaren.) Det är i behörighetskällan som användarnamn, lösenord och namnuppgifter för användaren finns och administreras.

  Inloggning i intranätet innebär samtidigt inloggning i externwebbadministrationen och vice versa, förutsatt att användaren är behörig i båda systemen.

  Efter behörighetsförändringar måste berörda användare logga ut ur intranätet/externwebbens administrationsgränssnitt och in igen för att de ska märka av förändringen.

  Enhetens behörighetsansvarige delar initialt ut behörighet till en intranätsadministratör. Detta sker alltid i Behörighetswebben. Intranätsadministratören kan därefter via intranätets administration komma åt KAP AdminTool för att sedan koppla eventuella ytterligare behörigheter.

  Redaktör
  Redaktionen , Webbhjälp
  Innehållsansvarig
  Per Hård af Segerstad, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2019-12-03
  X
  Dokumentid: 736141- Webid: 129951 - Unitid: 2147483318