Kalendarium på svenskakyrkan.se

Vill du att besökare på din webbplats ska kunna skapa en egen utskriftsvänlig kalender? Då kan du aktivera funktionssidan kalendarium. Funktionen är främst tänkt för stift och stora pastorat med många händelser i olika församlingar.

Funktionen kalendarium bygger på en lösning som från början utvecklades av Stockholm stift. Tanken är att ge webbens besökare möjlighet att skriva ut kalenderhändelser inom ett visst område, inom ett önskat tidsintervall.

Aktivera funktionssidan Kalendarium

1. Gå in under rubriken Funktionssidor i administrationens meny.
    2. Välj Skapa en ny funktionssida.
    3. Välj Kalendarium och svara ja på frågan om du vill skapa en ny funktionssida. Sidan som skapas får en länkadress som är anpassad till den enhet webbplatsen tillhör. Länkadressen slutar med /kalendarium vilket också är namnet på den sida som skapats. Namnet på sidan går inte att ändra – däremot kan du ändra de texter som visas på sidan, och vilka enheter som ska visas.
    4. Ändra inställningarna genom att klicka på kugghjulet bredvid funktionen kalendarium.

Du kan ändra följande: ​
      Rubrik: Den förvalda rubriken är "Det händer i " + namnet på den första enheten som du väljer att visa kalenderhändelser ifrån. Du kan ändra texten efter standardtexten "Det händer i"
      Underrubrik: Den förvalda rubriken är "Skapa din egen kalender". Du kan ändra texten.
      Enhet(er): Den förvalda enheten är den enhet som webbplatsen tillhör. Du kan lägga till och ta bort valda enheter. Genom att klicka ner pilen bredvid enhetens namn kan du lägga till underliggande enheter eller parallella enheter.

5. Testa dig fram för att få den visning du önskar.

Liselotte Rogberg, Kommunikationsavdelningen
    2021-12-07