Infoga inlägg eller flöde från bloggportalen

Här får du lära dig hur du infogar ett enskilt inlägg eller ett flöde av inlägg från en eller flera bloggar på din webbplats på svenskakyrkan.se.

1. Öppna sidan du vill bädda in inlägget eller flödet på i administrationen för webbplatsen.

2. Klicka på plustecknet där du vill använda funktionen.

3. Välj funktionen "Sociala medier" bland knapparna som kommer upp.

4. Välj antingen "Flöde" eller "Post" beroende på om du vill infoga ett flöde från en specifik blogg eller ett enskilt inlägg.

5. Välj alternativet "Bloggportalen"​ (oberoende av om du valt flöde eller inlägg i föregående punkt).

6. Om du valt "Flöde":

• Välj om du vill visa ett flöde från en enskild blogg, några bloggar (max fem) eller alla bloggar.
    • I fältet "Adress till Bloggportalen" väljer du adressen till bloggen eller bloggarna du vill visa.
    • Om du visar inlägg från en enskild blogg kan du göra flödet ännu mer specifikt genom att välja enskilda taggar, kategorier eller författare att visa.
    • I fältet "Rubrik" kan du ange en egen rubrik för det infogade flödet. Om du inte skriver något eget används en förinställd rubrik.
    • I fältet "Text på knappen"​ kan du ange en egen text på knappen under funktionen. Om du inte skriver något eget visas texten "Gå till bloggen".
    • I fältet "Adress/URL till bloggen" kan du ange en egen webbadress, t ex om du vill att knappen ska gå direkt till ett inlägg istället för till bloggens startsida. Om du inte skriver något eget leder knappen till bloggens startsida.

​7. Om du valt "Post" (enskilt inlägg)

• I fältet "Adress/URL till Bloggportalen" fyller du i adressen till ett enskilt inlägg, inklusive https:// i början.
      Exempel: https://blogg.svenskakyrkan.se/webbutveckling/2018/01/11/en-tillbakablick-pa-bloggportalens-2017/
    • I fältet "Rubrik" kan du ange en egen rubrik för det infogade inlägget. Om du inte skriver något eget används en förinställd rubrik.
    • I fältet "Adress/URL till bloggen" kan du ange en egen webbadress, t ex om du vill att knappen ska gå direkt till inlägget istället för till bloggens startsida. Om du inte skriver något eget leder knappen till bloggens startsida.

8. Klicka på "Spara" uppe i vänstra hörnet.

9. Klicka på "Spara och publicera" på din sida eller din nyhet.

2020-07-02