Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Webbhjälp

  Hantera menyer på din blogg

  Din blogg har plats för två olika menyer där du kan visa sidor, inlägg och andra länkar. Här får du veta hur du hanterar dem.

  När du loggat in på din blogg har du en meny till höger. Under alternativet Utseende finns Menyer. Här hanterar du dina två menyplatser på bloggen.

  Menyalternativet för att hantera menyer i Wordpress

  Menyalternativet för att hantera menyer i Wordpress Foto: Svenska kyrkan

  De två menyplatserna som finns är dels en toppmeny (den som finns högst upp på bloggen mellan logotypen och toppbilden) och dels den nya, en meny i högerspalten.

  Om du redan har en meny högst upp kommer den att synas under Utseende > Menyer. Här kan du redigera den precis som vanligt.

  Om du inte har någon meny sedan tidigare kan du skapa en ny här.

  Skapa en ny meny

  1. Skriv in namnet på din meny i fältet "Namn för meny" och klicka på den blå knappen "Skapa meny". Menyerna kan heta vad som helst, men för att skilja dem åt rekommenderar vi att du ger dem namn som "Toppmeny" och "Sidomeny".

  2. När du skapat din meny kan du lägga till olika delar i den. Det gör du genom det markerade fältet i bilden. Du kan lägga till hur många delar du vill, men tänk på att det blir svårt för din läsare att hantera en alltför stor meny.

  3. Klicka Spara för att spara din redigerade meny.

  Lägg till meny på bloggen

  Klicka på fliken "Hantera positioner" högt upp på menyhanteringssidan. Här kan du välja om din meny ska synas i sidhuvudet eller i högerspalten. När du har valt vilken meny som ska synas var klickar du på "Spara ändringar".

  Redaktör och innehållsansvarig
  Per Hård af Segerstad, Kommunikationsavdelningen
  Uppdaterad
  2020-01-23
  X
  Dokumentid: 1383436- Webid: 129951 - Unitid: 2147483318