Gemensamt material

På svenskakyrkan.se finns gemensamt material som du som redaktör enkelt kan använda på din egen webbplats. Välj webbplats Gemensamt material att dela för att se vad som finns.

Använd gemensamt material när något viktigt händer.

När något viktigt händer inom Svenska kyrkan som vi alla behöver kommunicera, håll då utkik efter gemensamt material på webbplatsen "Gemensamt material att dela".

Puffa för vilken sida som helst på svenskakyrkan.se

Hittar du en sida på nationella webbsidorna som du vill länka till? Genom att använda funktionen Puff från annan webb kan du enkelt puffa för vilken sida som helst på svenskakyrkan.se trots att du inte har behörighet att ändra på sidan.

Till exempel kan du få en puff till sidan Förföljda kristna och utsatta troende på din egen webbplats om du väljer Puff från annan webb och sedan klistrar in det som du ser efter.se i url:en I det här fallet /forfoljda-kristna-och-utsatta-troende. Observera att du inte kan ändra i dessa puffar.

Om du vill ha en puff till sidan Förföljda kristna och utsatta troende men inte är nöjd med den text som finns kan du alltid skriva en ny fristående puff och länka den till sidan genom att klistra in /forfoljda-kristna-och-utsatta-troende i fältet länk.

Gemensamma puffar

Gemensamma puffar kan du använda om du vill puffa för en sida på en extern webbplats, till exempel Bönewebben eller bloggen Tankar inför helgen.

Du hittar de gemensamma puffarna  genom att dra in en puff på din webbsida som vanligt, och sedan byta webbplats till ”Gemensamt material att dela”.

Att använda puffar

Kampanjer

Kampanjer finns när det är en större kampanj på gång, till exempel fasteaktionen. Du hittar kampanjerna genom att dra in en widget och sedan välja kampanj.

Att använda kampanjer

Klicka gärna i rutan Aktuell kampanj istället för att välja kampanj själv så har du alltid en aktuell kampanj på din sida. Mellan stora kampanjer visar kampanjen allmän information som till exempel Bönewebben.

Under Widget kan du också välja att infoga:

Använd gemensamt material – så syns vi bättre i Google

Genom att använda det gemensamma material som finns under "Gemensamt material att dela" gör du också så att svenskakyrkan.se som helhet syns högre i Google.

Detta eftersom det gemensamma materialet här länkar till en huvudsida om ämnet. Varje gång du använder en gemensam puff eller kampanj "röstar" du på att sidan på svenskakyrkan.se är den bästa sidan på internet om det ämnet.

Om du istället kopierar och klistrar in​ innehållet på dina egna sidor skapas något som kallas för intern konkurrens. Det innebär att dina sidor kommer att konkurrera med de gemensamma vilket leder till att båda rankas lägre i Google.

Läs mer om digital synlighet här.

2020-06-16