Beställa blogg på bloggportalen

Ett par händer på ett tangentbord framför en datorskärm som visar Svenska kyrkans bloggportal

Kom igång att blogga på Svenska kyrkans bloggportal - det är enkelt! Foto: Ragna Tamsen

Svenska kyrkans bloggplattform är en bloggtjänst för dig som är aktiv inom Svenska kyrkan. Du, tillsammans med den enhet där du jobbar, ansvarar för innehållet i bloggen. Välkommen att börja blogga!

Din arbetsplats (enheten du är anställd av) måste vara ansluten till Svenska kyrkans gemensamma webbplattform för att du ska kunna starta en blogg på vår bloggplattform. Du måste också ha ett godkännande av din chef (vanligtvis kyrkoherden) innan du kan börja.

Steg 1: lite riktlinjer att läsa

Första steget mot din blogg är att läsa riktlinjerna som gäller för bloggplattformen. Du hittar dem via länken här nedanför.

Skapad:2011-02-17 09:00:00

Svenska kyrkans bloggplattform erbjuder en offentlig plats att uttrycka dig på för dig som är aktiv i Svenska kyrkan. I riktlinjerna finns grundläggande förutsättningar, riktlinjer och tips för dig som ska blogga.

Läs riktlinjerna

Steg 2: beställa bloggen

Nu är du redo att beställa din blogg genom att fylla i formuläret här nedanför.

Bloggare/administratör

Om bloggen ska ha en administratör (som själv inte ska blogga) eller flera som ska blogga, fyll endast i namnet på den som ska administrera bloggen här nedanför.

Om undertiteln

I undertiteln skriver du en kort, beskrivande text av bloggen och/eller dig som bloggar. Den kommer att synas för dina läsare.

Om bloggens adress

Bloggen får adressen blogg.svenskakyrkan.se/abc där det du fyller i här ersätter "abc". Endast vanliga tecken a-z samt 0-9 är tillåtna, ej mellanslag, åäö eller specialtecken som #@& eller liknande.

Avtal om gemensam webb och/eller intranät

Församlingen, pastoratet eller stiftet har tecknat avtal för:

Godkänn riktlinjerna

Du som ska blogga och din chef har tagit del av "Riktlinjer för Svenska kyrkans bloggplattform" och ni förbinder er att följa riktlinjerna.

Användaradministratör godkänner också ansvar att se till att eventuella ytterligare bloggare har läst och känner till riktlinjerna.

Riktlinjerna finns att ladda ner här: https://internwww.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=131243

2017-10-03 15:49