Behålla bloggen vid byte av tjänst

Du har fått en ny tjänst i en annan enhet inom Svenska kyrkan och vill gärna fortsätta blogga på din blogg. Det här är vad som gäller.

Grattis till din nya tjänst

Det finns några olika sätt att hantera din blogg på i det här läget. Läs gärna mer om de olika detaljerna här nedanför.

Rekommendationer

Vi rekommenderar att du

• i första hand har kvar samma blogg, men byter namn på den om den heter något som anspelar på din gamla anställning, eller
    • i andra hand startar en ny blogg.

Detaljer att tänka på när du byter jobb men vill fortsätta blogga

Godkännande från din nya chef

Din nya chef måste godkänna att du bloggar. Vi kan inte administrera det här godkännandet på samma sätt som när du startade bloggen, eftersom vi inte vet om/när du byter tjänst. Du måste själv be din chef om godkännande i samband med att du börjar din nya tjänst. Be din nya chef läsa igenom reglerna för Svenska kyrkans bloggplattform. Du behöver inte skicka in något godkännande till oss, utan se bara till att vara överens med din chef om namnet på bloggen och att du kommer att blogga på en del av din arbetstid.

Namnet på bloggen

Om din blogg är personlig, men har ett namn som är kopplat till den enhet där du jobbade när du startade den (t ex "Babbel Hofors" eller "Kyrkporten i Sollentuna") behöver du byta namn på den. Vi rekommenderar dig att ge den ett namn som är antingen kopplat till dig som person eller inte enhetsrelaterat. Du kan byta namn på din blogg i bloggens inställningar.

Tyvärr kan vi i dagsläget inte enkelt byta ut länken till din blogg (blogg.svenskakyrkan.se/[din-blogg]). Den kommer tills vidare att vara samma som tidigare.

Starta en ny blogg

En annan lösning är att sluta blogga på din nuvarande blogg och istället starta en ny med ett annat namn. Den gamla bloggen kan ligga kvar så alla dina inlägg finns tillgängliga för dina läsare. Du får då en ny blogg med en ny adress. Om du vill göra på det här sättet skickar du in en vanlig beställning.

Tips: om du startar en ny blogg kan du avsluta din gamla med ett inlägg om att du finns på en ny plats! Då hittar dina läsare lättare till dig igen.

Flytta inlägg mellan bloggar

Vi rekommenderar inte att ett eller flera inlägg flyttas till en annan blogg (t ex från en gammal till en ny blogg). Dels på grund av att det kan förvirra för läsarna men också för att det blir svårare för sökmotorerna att hitta till inlägget.

Ta inte bort några inlägg

Även om du har många inlägg som handlar om den enhet där du slutar arbeta så behöver du inte ta bort dem även om du fortsätter med samma blogg. De är en del i ditt bloggflöde och därmed viktigt att ha kvar, både för kontinuitetens skull men också för dina läsares skull. Städa alltså inte bort något bara för att du byter tjänst.

Om du har några frågor är du som vanligt välkommen att kontakta Svenska kyrkans kanslistöd.

2018-03-01