Beställa webbplats på svenskakyrkan.se

För att din enhet ska anslutas till svenskakyrkan.se behöver du skicka in en beställning. En beställning behöver även göras om enheten redan har en webbplats och vill skapa en ytterligare webb för ett specifikt behov.

Det är gratis för församlingar och pastorat i Svenska kyrkan att ansluta sig till svenskakyrkan.se. Fyll i formuläret nedan för att göra din beställning och godkänna överenskommelsen enligt punkterna nedan. Glöm inte att ange önskat namn på webbplatsen om beställningen gäller en webbplats utöver enhetens ordinarie webbplats.

Från det att webbplatsen är skapad är det möjligt att bygga upp webbplatsen utan att den är nåbar via sökmotorer som till exempel Google och sökfunktionen på svenskakyrkan.se.

I beställningen ingår

Förhållningsregler

• Församlingen eller pastoratet ansvarar själv för publicering av innehåll.
    • På svenskakyrkan.se används den officiella epost-adressen @svenskakyrkan.se.
    • Kommunikationen på svenskakyrkan.se följer de framtagna styrdokumenten.
    • Innehållet ska vara målgruppsanpassat och tillgängligt, där kommunikationen med kyrkoovana kommer i första rummet. Internt innehåll bör kommuniceras via lösningen för intern kommunikation eller via andra lokala kanaler.

Församlingens eller pastoratets ansvar

• Församlingen eller pastoratet ansvarar för sin egen och underliggande webbplatser.
    • Församlingen eller pastoratet tilldelar själv behörigheter till webbplatsen via det gemensamma behörighetssystemet. Behörigheter kan inte tilldelas innan webbplatsen skapats.
    • Det får inte förekomma något innehåll som kan utgöra brott, såsom förtal, hets mot folkgrupp etc.
    • Ingen publicering av innehåll som kan innebära intrång i någon annans upphovsrätt (inklusive bilder utan fotografens tillstånd) eller på något annat sätt strider mot gällande lagar, till exempel dataskyddsförordningen.

Nationell nivå förbehåller sig rätten att med omedelbar verkan stänga ett abonnemang eller radera innehåll om publicerat innehåll kan utgöra brott eller intrång i någon annans immateriella rättigheter, om församlingen eller pastoratet inte fullgör sina skyldigheter enligt lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor eller om församlingen eller pastoratet, eller någon för vilken denne ansvarar, i övrigt använder webbplatsen på ett otillbörligt sätt.

Beställningsformulär​ för svenskakyrkan.se

Liselotte Rogberg, Kommunikationsavdelningen