Ett fel uppstod.

Verksamhetsstöd

Visualiserings- och analysverktyg

Här kan du ta del av kyrkans medlemsstatistik, ekonomiska redogörelser och pastoratsrapporten på ett visuellt och lättillgängligt sätt.

För närvarande finns rapporterna för ekonomisk redogörelse och pastoratsrapporten tillgängliga. Framöver kommer även medlemsutveckling och självbetjäning publiceras.

Beställ inloggning till visualiserings- och analysverktyget här​:

Beställning Power BI

Du kan begära tillgång till Power BI och rapporterna Ekonomisk redogörelse och Pastoratsrapporten genom att ange din e-postadress nedan (observera att det behöver vara en @svenskakyrkan.se-e-postadress).

Efter du fått tillgång till Power BI kan du följa dessa instruktioner för att logga in samt hämta rapporterna.

Vill du beställa flera licenser samtidigt kan du också maila dem direkt till visa@svenskakyrkan.se

Om rapporterna

För närvarande finns rapporterna Ekonomisk redogörelse och Pastoratsrapporten tillgängliga. Framöver kommer även Medlemsutveckling och Självbetjäning publiceras.

Ekonomisk redogörelse

Här finns balans -och resultaträkningar, verksamhetskostnader och nyckeltal för alla församlingar och pastorat.

Det är även möjligt att göra flera jämförelser på olika nivåer mellan enheterna. Uppgifter finns för fem år tillbaka.

​Pastoratsrapporten

I pastoratsrapporten hittar du församlings- och pastoratsstatistik som presenteras via lättillgängliga figurer och tabeller. Du kan snabbt och enkelt välja vilken enhet du vill titta på. I rapporten hittar du medlems- och befolkningsstatistik, verksamhetsstatistik samt vissa ekonomiska nyckeltal som rör verksamheten. I rapporten kan man även jämföra sina siffror med riket, stiftet eller kontraktet.​

Datauttag

Här kan du skapa dina egna tabeller genom att själv välja vilka mätvärden du vill se från pastoratsrapporten eller den ekonomiska redogörelsen. De valda mätvärdena kan sedan exporteras till Excel.

Medlemsutveckling

Under medlemsutveckling visualiseras statistik från kyrkobokföringssystemet Kbok på ett lättillgängligt sätt. Statistiken presenteras per ålder och kön. Se till exempel hur ålderssammansättningen ser ut i en församling, vem som flyttar in eller ut ur församlingen, hur dop och konfirmationer har utvecklat sig de senaste åren, vilka i församlingen som träder ur, eller generationsväxlingens effekt på församlingens tillhöriga.

Man kan även se prognoser över antal tillhöriga, folkmängd, dop och inträden samt utträden.

Instruktion/Lathund för att exportera tabell till Pivot-tabell​

Instruktionsfilmer till visualiserings- och analysverktyget

Introduktion Power BI

Hur man loggar in i Power BI

Ekonomisk redogörelse

Pastoratsrapporten​

Har du frågor kring visualiserings- och analysverktyget? Välkommen att kontakta kanslistöd via kanslistod@svenskakyrkan.se eller via serviceportalen.

Margareta Furberg, Verksamhetsstöd
    2021-05-28