Palveleva puhelin - Svenska kyrkans sverigefinska telefonjour

Sverigefinska telefonjouren är öppen för den som behöver prata om sin livssituation på finska via telefonnummer 020-26 25 00.

Verksamheten bygger på anonymitet från bägge håll. Samtalen sker under tystnadsplikt och är kostnadsfria.

De frivilliga medarbetarna i jouren erbjuder samtalshjälp, men ingen terapi, expertråd eller färdiga lösningar. Trosfrågor diskuteras endast, om den som ringer själv önskar det. Samtliga medarbetare har fått grundutbildning i samtalshjälp och får kontinuerlig handledning och fortbildning.

Svenska kyrkans sverigefinska telefonjour har funnits sedan 1989. Samtalen är kostnadsfria. Verksamheten omfattar hela landet och bygger på insatser från ideella jourmedarbetare.

Här finns mer information om Sverigefinska telefonjouren, Palveleva puhelin.

Susanne Gorne, Kommunikationsavdelningen
    Eeva-Liisa Kettonen, Verksamhet