Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Verksamhet

  Jourhavande präst

  Jourhavande präst nås via tre kanaler: Telefon 112 kl. 17.00-06.00. Chatt alla kvällar kl. 20.00-24.00. Digitalt brev dygnet runt.

  Jourhavande präst på nätet startade 1 september 2014 och är en viktig del av Svenska kyrkans närvaro på webben. Detta har beslutats av kyrkomötet och är en uttalad önskan från stiften att vidareutveckla Jourhavande prästs verksamhet utifrån de goda erfarenheter man har av samverkan kring telefonsjälavården.

  Samordnare för verksamheten är Nina Sagovinter och Kimmo Kling.

  Jourhavande präst nås via tre kanaler - telefoni, chatt och digitalt brev

  Jourhavande präst på nätet är en viktig del av Svenska kyrkans närvaro på webben. Sedan chatten startade 1 september 2014 har antalet chattar ökat stadigt år efter år. Detta har resulterat i att ytterligare satsningar har gjorts för att möta den ökande efterfrågan. Bland annat öppnades chatten en dag till och fler präster rekryterades. Förra året var antalet chattar 12 172, det kan jämföras med 2018 då det blev 10 948 samtal.

  Så når du Jourhavande präst

  När det gäller chatten, som är öppen alla kvällar mellan klockan 20.00 och 24.00, går man in på www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast. Om många vill chatta samtidigt kan man hamna i kö. När man skrivit färdigt avslutas chatten. Ingenting av det man skrivet eller det som prästen svarat sparas.

  När det gäller det digitala brevet går man in på www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast och skapar ett användarnamn och lösenord. Sedan bekräftas lösenordet och man skriver sitt brev och skickar det. För att läsa prästens svar loggar man in med samma användarnamn och lösenord. För varje nytt brev man skickar måste ett nytt användarnamn och lösenord skapas. Svar kan man sedan hämta inom 24 timmar från det att brevet skickades och det finns kvar i 15 dagar om man inte själv väljer att ta bort det. 

  Kanalen telefoni nås via 112. Varje år kopplar SOS-alarm cirka 100 000 samtal till Jourhavande präst.

  Jourhavande präst kan inte nås med telefon från utlandet.​

  Jourhavande präst är en del av Svenska kyrkans själavårdserbjudande

  Prästen har absolut tystnadsplikt.

  Jourhavande präst är gratis och öppen för alla, troende såväl som icketroende, medlem såväl som ickemedlem.

  Nytt material

  Nytt Jourhavande präst material har tagits fram och du hittar det på länken: Nytt material kommer att finnas i webbshopen. Tänk på att kasta det gamla Informationsmaterialet när du lägger in det nya.

  Redaktör
  Ann-Mari Lundholm, Verksamhet
  Innehållsansvarig
  Nina Sagovinter, Verksamhet
  Uppdaterad
  2021-06-30
  X
  Dokumentid: 721563- Webid: 1440083 - Unitid: 2147483617