Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Verksamhet

  Pilgrimsvandring – en nygammal mötesplats

  Vad kan pilgrimsvandringar ge din församling? Svaren är många: En otvungen gudstjänstform där vi möter oss själva och andra, en mötesplats för församlingens innersta kärna… och för gudstjänstovana, ett sätt att lyfta församlingens lokala kyrkliga historia – en obruten kedja av kristen tro sedan medeltiden. Förutom allt detta så är pilgrimsvandringar ett fantastiskt sätt att väcka intresse för Guds skapelse; för helheten och heligheten.

  Foto: Malin Forsvall

   

  Vill du veta mer? Kontakta din pilgrimskonsulent på stiftet och/eller någon annan pilgrimskontakt som du hittar på den här pilgrimswebben. Läs böcker om pilgrim och framför allt vandra själv! Skapa egna vandringsleder eller kyrkstigar nära församlingshem och kyrka eller välj de historiska pilgrimslederna. Det spelar ingen roll var du väljer att gå; att vara pilgrim är att vara på väg - att ha ett inre och yttre mål med sin vandring. De inre målen kan vara ökad självkännedom, att känna frid och gudsnärvaro. Det yttre målet är helt enkelt den plats där du anser dig ha kommit fram, där din vandring slutar.   

  Skapad:2010-04-08 15:40:00

  Det är inte svårt att planera en pilgrimsvandring i församlingen. Du kan välja att gå på en nygjord kyrkväg, i ett närliggande naturreservat eller på en gammal pilgrimsled.

  Läs mer om Det är lätt att planera en pilgrimsvandring i församlingen
  Skapad:2009-10-13 12:50:00

  Intresset för att pilgrimsvandra är stort i Sverige och övriga Europa.

  Läs mer om Kort presentation av leder
  Skapad:2009-10-13 13:50:00

  Kan pilgrimstemat – att livet är en inre och yttre vandring - fungera som en tolkningsram för hela församlingsarbetet? - Ja, varför inte? Svarar Per Schmidt som är kyrkoherde i Grythyttans församling, Västerås stift. Han menar att pilgrimstemat omfattar de frågor som är mest centrala i en människas liv: ”Vart är jag på väg?”, ”Vad är målet för min längtan” och ”Vad står min längtan för?”. - Det är djupt andliga frågor som passar som utgångspunkt för vilken gudstjänst eller andakt som helst.

  Läs mer om Motionsled blev pilgrimsled

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Susanne Gorne, Svenska kyrkan i utlandet internt
  Uppdaterad
  2021-10-19
  X
  Dokumentid: 1444394- Webid: 1440083 - Unitid: 2147483617