Walk for future sommaren 2021

I sommar finns möjlighet för dig som vill att ansluta till pilgrimsvandringen Walk for future som startar den 18 juli i Vadstena och planeras att vara framme i Glasgow i början av november lagom till FN:s klimattoppmöte COP 26.

Hur långt är du beredd att gå för en hållbar planet?

Följ den stora internationella pilgrimsvandringen som går ända från pilgrimsstaden Vadstena till klimatmötet COP26 i Glasgow eller skapa din egen vandring på hemmaplan. En enad motståndsrörelse och samtidigt en inre pilgrimsresa där vi hinner tänka och reflektera över våra egna liv. En livsviktig vandring fylld av både allvar och hopp!

Tidsplan och mer information

På grund av pandemin utgörs kärntruppen i Pilgrim´s walk for future av 8 personer och passerar genom Växjö stift under sensommaren. Församlingar längs vägen och även övriga församlingar i Växjö stift är varmt välkomna att skapa egna pilgrimsvandringar och andra aktiviteter i samband med vandringen. Dela gärna lokala vandringar digitalt.

Förslag på aktiviteter:

• Välj ett eget datum och sträcka och skapa din egen lokala pilgrimsvandring.Följ anvisningarna och registrera den på www.walkforfuture.se.
    • Till höger hittar ni en enkel folder som steg för steg beskriver hur ni kan lägga upp en dagslång pilgrimsvandring på hemmaplan.
    • Använd hashtaggarna #walkforfuture och #vaxjostift när du delar din vandring eller andra aktiviteter.
    • Följ kärntruppen digitalt.
    • Bjud gärna in lokala föreningar, profiler och grupper att delta digitalt eller, om möjligt, fysiskt i era lokala vandringar.
    • Beställ Pilgrim´s walk for futures bönebok från Pilgrimscentrum i Vadstena.
    • Ni kan även ordna träffar med tema klimat, miljö och hållbarhet. Ett bra underlag är Ett biskopsbrev för klimatet med tillhörande samtalsguide.
    • Reflektera över pilgrimens sju nyckelord- Frihet, Enkelhet, Tystnad, Bekymmerslöshet, Långsamhet, Andlighet, Delande. Vad innebär orden för mig, vår församling, vårt samhälle och vår värld?

Vandringen är öppen för alla oavsett trosuppfattning och är en god möjlighet till återhämtning för både kropp och själ samtidigt som man tar aktiv ställning för att värna Guds skapelse!  .

Du hittar all information om vandringen här. Sidan uppdateras löpande.

Sara Peterson, Växjö stift
    2021-06-08