Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Växjö stift

  Andlig fördjupning - vuxna

  Foto: Maria Lundström Pedersen /Ikon

  Samlingsnamnet "Andlig fördjupning" rymmer sammanhang där vi får möjlighet till andlig växt, rekreation, samling inåt såväl som utåt.

  Retreat, pilgrimsvandring, katekumenat och olika former av meditation/kontemplation erbjuds i stiftets församlingar. Stiftsorganisationens uppgift är i första hand att uppmuntra och stödja församlingarna, bidra till samordning och skapa nätverk.

  Biskopen kommer under nästa år att inbjuda till en dag som inbjuder till andlig fördjupning samt lyfter fram möjligheten till sådan fördjupning. Avsikten är att en sådan dag därefter ska ordnas varje år.

  Församlingarnas pågående arbete och lokala initiativ är som alltid grunden i arbetet. Nätverksdagar inom de olika fördjupningsområdena kommer att ordnas av stiftsorganisationen. Ta gärna kontakt med Hans Boeryd om du vill dela tankar kring detta.

   Pilgrimsvandring

  Foto: Katarina Sandström Blyme /Ikon

  Skapad:2020-10-19 15:36:00

  Pilgrimstraditionen sträcker sig långt tillbaka i historien. I stor mån följer den människans historia, eftersom varje människas liv är att likna vid en vandring.

  Läs mer om Pilgrimsvandra

  Heliga danser 

  Foto: Louise Hedström/Ikon

  Heliga danser, cirkeldans, helande danser, stilla danser, meditation i rörelse, livets träd. Det finns många namn på det vi kallar Helig dans.​ Läs mer här

  Samtalskort 

  Foto: Johannes Frandsen /Ikon

  Kortlek tänkt som inspiration för samtal om kyrkans liv och kristen tro. Läs mer och beställ här.

   

  Sju steg i kristen tro​

  Oskarshamns församling har en samtalsgrupp utifrån boken "Sju steg i kristen tro". Gruppen är till både för den som tycker sig redan ha en tro och för den som känner sig mer osäker. Församlingspedagog Jennie W Loftby tipsar här om hur man kan lägga upp samtalen i gruppen. 

  Katekumenatet

  Katekumenatet

  Foto: Susanne Lindström

  Katekumenatet - vuxenväg till tro - är ett sätt för församlingen att möta och ta emot vuxna som söker undervisning och som vill finna en tro. Läs mer här

  Lutherska bordssamtal​

  Den kortlek som togs fram i samband med reformationsåret 2017 finns fortfarande att beställa på Svenska kyrkans webbshop. Svenska Kyrkans Unga har dessutom tagit fram en handledning.

   

  Alpha

  Alpha är ett sätt att utforska den kristna tron. Varje Alpha-tillfälle innehåller alltid tre saker; mat , föredrag och ett gott samtal. Föredragen handlar om kristen tro och inbjuder till samtal som präglas av öppenhet och respekt.
  Läs mer om upplägget här.

  Skapad:2020-04-24 13:57:00

  I Kalmar domkyrka finns frälsarkransens pärlor utplacerade. De har dessutom skapat en vandring om pärlorna som med fördel genomförs utomhus.

  Läs mer om Frälsarkransvandring

  Redaktör och innehållsansvarig
  Christina Evertsson, Växjö stift
  Uppdaterad
  2020-10-19
  X
  Dokumentid: 1414954- Webid: 29144 - Unitid: 7