Visitationer

Från 2018 sker visitationerna i Växjö stift enligt en ny ordning som har tagits fram av biskopen och kontraktsprostarna.

I Kyrkoordningen står att stiftets församlingar skall visiteras. Detta såsom ett uttryck av biskopens främjande- och tillsynsuppgift. Vi kan också uttrycka det med följande ord från vårt stifts  gemensamma framtidsbilder: ”församling och stift hand i hand”.

I Växjö stift tar vi denna uppgift på allvar och försöker därför forma de enskilda visitationstillfällena till möten mellan medarbetare från församling och stift men också som ett tillfälle att i reflektion få vända och vrida på uppgiften att vara Kristi kyrka i världen där vi är satta att tjäna. Mer om detta kan du läsa om du klickar vidare på länken om informationsfoldern eller laddar ner själva visitationsmanualen.

Visitationsmanual

Visitationsmanual för Växjö stift fastställdes den 23 januari 2017. Reviderad av biskop Fredrik 2021-01-12 efter samråd med prostmötet.

Sara Peterson, Växjö stift
    Rickard Bonnevier, Växjö stift