Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Växjö stift

  Trygga möten - en webbaserad utbildning

  Nu finns en webbaserad utbildning för dig som arbetar med barn och unga. Utbildningen heter Trygga möten, TM webb, och har tagits fram av Scouterna.

  Svenska kyrkan och Svenska Kyrkans Unga vill att barn och unga ska erbjudas säkra miljöer för barn och unga som deltar i våra verksamheter.

  Du som är anställd, ideell eller förtroendevald, från 15 år och uppåt, har nu möjlighet att gå den webbaserade utbildningen TM webb utan kostnad. Webbkursen Trygga möten syftar till att skapa kunskap och beredskap hos ledare så att de reagerar och agerar mot alla former av övergrepp mot och mellan barn och ungdomar. Räkna med ca 1,5–2,5 timmar för att gå igenom alla modulerna.

  Du kan dela upp tiden för utbildningen i kortare avsnitt då du kan gå tillbaka där du sist var. Som avslutning gör du ett kort test och får då ett diplom som visar att du genomgått kursen.   

  Utbildningen tar bland annat upp:
  Vad är ett övergrepp?
  Barnkonventionen
  Härskartekniker
  Diskrimineringsgrunderna
  Att möta barn som varit utsatta
  Att anmäla övergrepp
  Hur agerar församlingen?

  Så här gör du för att gå den webbaserade utbildningen:
  maila till webbkurs@scouterna.se​. Uppge koden: "tryggamöten1907svenskakyrkan". Ange i samma mail, för varje person som ska ha ett användarkonto: För- och efternamn och e-postadress. Därefter kommer varje person få ett mail med inloggningsuppgifter. Nu kan du/ni gå kursen på: http://scouterna.luvit.se​

  Support för webbkursen: webbkurs@scouterna.se

  Redaktör
  35d1edae-0add-4815-84f8-c58b56024b1f,
  Innehållsansvarig
  Jakob Wikström, Växjö stift
  Uppdaterad
  2019-09-30
  X
  Dokumentid: 1350697- Webid: 29144 - Unitid: 7