Trygga möten - en webbaserad utbildning

Nu finns en webbaserad utbildning för dig som arbetar med barn och unga. Utbildningen heter Trygga möten och har tagits fram av Scouterna.

Svenska kyrkan och Svenska Kyrkans Unga vill att barn och unga ska erbjudas säkra miljöer för barn och unga som deltar i våra verksamheter.

Du som är anställd, ideell eller förtroendevald, från 15 år och uppåt, har nu möjlighet att gå den webbaserade utbildningen TM webb utan kostnad. Webbkursen Trygga möten syftar till att skapa kunskap och beredskap hos ledare så att de reagerar och agerar mot alla former av övergrepp mot och mellan barn och ungdomar. Räkna med ca 1,5–2,5 timmar för att gå igenom alla modulerna.

Du kan dela upp tiden för utbildningen i kortare avsnitt då du kan gå tillbaka där du sist var. Som avslutning gör du ett kort test och får då ett diplom som visar att du genomgått kursen.

Utbildningen tar bland annat upp:
    Vad är ett övergrepp?
    Barnkonventionen
    Härskartekniker
    Diskrimineringsgrunderna
    Att möta barn som varit utsatta
    Att anmäla övergrepp
    Hur agerar församlingen?

Så här gör du för att gå den webbaserade utbildningen:
    Du får tillgång till webbutbildningen Trygga möten genom att maila namn, församling och mailadress (gäller det också andra så skicka antal personer) till kyrkokansliet.tryggamoten@svenskakyrkan.se

Kostar det något?
    Webbutbildningen Trygga möten är kostnadsfri för församlingar och andra enheter i Svenska kyrkan och bekostas av nationell nivå.

Hur länge gäller min kupongkod?
    Kupongkoden måste lösas in i Trygga mötens webbshop innan årets slut och gäller från inlösning i 1 år. Hur gör jag för att lösa in min kupongkod?

1. Gå till vår webbshop för onlinekurser: https://scouterna.luvit.se/extern/activities/listactivities_ext.aspx
    Välj den kurs ni köpt, och tryck på Lägg till i varukorg.

2. När du sen klickar Gå till kassan så fyller du i den kupongkod ni fått. Priset ändras då till noll kronor, och ingen betalning behöver göras.

3. Fyll i dina personuppgifter, och tryck på Beställ nu. (Notering: Under ’Lösenord’ fyller du i det lösenord som du vill ha på ditt konto)

4. Färdigt! Du kan nu logga in på portalen och påbörja kursen. Ett mejl med information har även skickats till din e-postadress. Inloggningen görs här: https://scouterna.luvit.se/extern/index.aspx?ReturnUrl=%2fextern

För support:
    Har ni några frågor, eller om det skulle uppstå några problem, kan ni nå Scouterna på webbkurs@scouterna.se eller via telefon på 08 555 065 69.

Ellen Ekström, Växjö stift
    Jakob Wikström, Växjö stift