Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Växjö stift

  Anmälan till sommarkyrka 2022

  Foto: Magnus Aronson

  Välkomna att anmäla er sommaröppna kyrka till Växjö stifts uppskattade broschyr Vägen till kyrkrike!  Det är gratis att medverka. Anmälan sker senast 1/4.

   

  I broschyren ”Vägen till kyrkrike 2022” presenterar Växjö stift kostnadsfritt de kyrkor som valt att anmäla att man håller kyrkdörren extraöppen under sommarmånaderna. Kyrkorna måste inte nödvändigtvis ha några aktiviteter utan det räcker att de är öppna för allmänheten. Vi presenterar även pilgrimsleder och reservat i stiftet.  

  Anmälan senast 29 mars

  För att medverka gäller anmälan till Växjö stift senast den 1/4 och vårt enda krav är att kyrkan håller öppet varje veckodag under minst en sammanhängande vecka under perioden 1 juni–31 augusti. Broschyren distribueras i början av juni.

  Har ni audioguide i er sommarkyrka?

  Vi lyfter även information kring de kyrkor som har audioguide t ex via Kyrkoguiden.se. Ange gärna i formuläret om ni har audioguide.

  Symboljakt

  Finns det i din kyrka eller på din kyrkogård en duva eller fisk som gömmer sig någonstans? Symbolerna kanske kan hittas i måleri eller i något föremål i kyrkan eller på kyrkogården. Då kan din kyrka, i samband med att du anmäler medverkan i sommarkyrkofoldern också anmäla deltagande i symboljakten.    

  Under de två senaste somrarna har alla pastorat och församlingar i Växjö stift erbjudits möjligheten att delta i en sommaraktivitet där besökaren kunde samla symboler i olika färger genom att leta efter duvor, drakar och odjur i kyrkans rika symbolvärld. 

  Under förra sommaren kallades aktiviteten för Symboljakten och besökaren kunde då även leta efter duvor.  

  Inför sommaren 2022 fortsätter Symboljakten och besökaren kommer att kunna leta efter duvor och fiskar. Glöm inte att kryssa i anmälan om ni vill delta i symboljakten! Detta gäller även för er som redan har anmält preliminärt intresse. Hör gärna av er till Maria Brynielsson om ni har frågor angående anmälan till symboljakten. 

  Ni som deltar i Symboljakten får: Tillgång till informationsmaterial om aktiviteten samt förslag på affisch, Duvor eller fiskar (finns i flera olika färger), nyckelringar att fästa duvorna och fiskarna i och målarböcker som ni själva skriver ut.  

  Vi hoppas att många församlingar vill delta så att vi tillsammans kan väcka nyfikenhet hos besökarna och kanske även upptäcka nya symboler i våra kyrkor.    ​

  Obs! Vid flera anmälda kyrkor ska EN leveransadress för broschyrer samt ett totalt antal broschyrer anges.

  Anmälan nedan avser Symboljakten

   

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Sara Peterson, Växjö stift
  Uppdaterad
  2022-03-30
  X
  Dokumentid: 1541913- Webid: 29144 - Unitid: 7