Sommarkyrka 2021

Foto: Sara Peterson

Sommarkyrkobroschyren ”Vägen till Kyrkrike” tas fram av Växjö stiftskansli. I år medverkar 185 kyrkor.

I broschyren ”Vägen till kyrkrike 2021” presenterar Växjö stift kostnadsfritt de kyrkor som valt att anmäla att man håller kyrkdörren extraöppen under sommarmånaderna. Kyrkorna måste inte nödvändigtvis ha några aktiviteter utan det räcker att de är öppna för allmänheten.

Vi presenterar även pilgrimsleder och reservat i stiftet.

Ett speciellt år, men kyrkorna är öppna!

Förra sommaren fick många tänka om pga Covid-19 och så kommer det även att bli i år. Vi hoppas att kyrkorna hålls öppna för besök och att vi kan fokusera på upplevelsen och upptäckandet nu när fika och konserter kan vara svårt att ordna. Uppmana gärna besökare att upptäcka kyrkan på egen hand och kanske ordna med vandringar eller uppgifter att lösa på egen hand. En öppen kyrka är viktig i dessa tider, vare sig man är turist i sitt eget närområde eller kanske åker en bit bort.

Har ni audioguide i er sommarkyrka?

I år lyfter vi även fram information kring de kyrkor som har audioguide,
    t ex via Kyrkoguiden.se

Symboljakt

I sommar är många av sommarkyrkorna med i Symboljakten där besökaren kan leta efter drakar, odjur och duvor/fåglar i kyrkomiljöerna.

Ni som deltar i Symboljakten får: Tillgång till informationsmaterial om aktiviteten samt förslag på affisch, Duvor eller drakar (finns i flera olika färger), nyckelringar att fästa duvorna och drakarna i, målarbok som ni själva skriver ut och vykort för de besökare som vill skicka en hälsning.

Sara Peterson, Växjö stift
    2021-05-18