Själavårdscentrum

Alla människor kan behöva någon att samtala med om livet och tron. Det kan vara samtal som handlar om arbetet, livet – tro och tvivel.

Samtal
    Själavårdscentrum erbjuder anställda, förtroendevalda och frivilliga medarbetare  samtal, som kan vara ett enstaka samtal eller en längre samtalsserie. Samtalen förs under tystnadsplikt och är kostnadsfria.

Handledning
    Själavårdscentrum erbjuder enskild eller gruppvis handledning för dig som är anställd i Växjö stift. Handledningen innebär att du enskilt eller  i grupp med en handledare får samtala och reflektera över ditt yrke och din arbetssituation. En handledningsgrupp kan utgöras av deltagare från en och samma yrkesgrupp eller vara en grupp för olika yrkesgrupper.

Jourhavande präst
    Själavårdscentrum är ansvarig för samordningen av telefonsjälavården. Telefonsjälavården i Växjö stift ingår i kyrkans nationella telefonjour. Jourhavande präst bedriver  den kristna församlingens själavård under nattens timmar.

Utbildningsdagar
    Utbildningsdagar anordnas i olika ämnen med själavårdsanknytning.

Arbetslag
    Själavårdscentrum är också en resurs för församlingarnas arbetslag med arbetslagsutveckling.

Livs- och trossamtal
    Själavårdscentrum vill stimulera  livs- och trossamtal. Dessa samtal är till för alla anställda som vill delta i ett fördjupat samtal om våra liv, vår tid och dess kultur i relation till kristen tro.

Vi som arbetar med själavårdscentrum är teologer och har vidareutbildning i själavård.

LRF och Svenska kyrkan

Nätverk för präster och diakoner. I Jönköpings län är Svenska kyrkan en resurs i LRF:s omsorgsgrupp. Gruppen vill stödja lantbrukare i deras livssituation. Omsorgsgruppen möts en gång per termin.

Eva Meakin

Själavårdscentrum. Kyrkan och arbetslivet, samtal, handledarfrågor, samtal, övriga frågor som är kopplat till Själavårdscentrum

35d1edae-0add-4815-84f8-c58b56024b1f,
    Eva Meakin, Växjö stift