Miljödiplomering för församlingar

Foto: Linda Mickelsson

Vill din församling arbeta mer samlat och strukturerat med klimat- och miljöfrågor?

Svenska kyrkans miljödiplomering för hållbar utveckling är ett ledningssystem för församlingens långsiktiga arbete med hållbarhetsfrågor.

Svenska kyrkans miljödiplomering för en hållbar utveckling består av en arbetsmetod i sex steg. Arbetssättet skapar förutsättningar för ett långsiktigt arbete med miljö- och andra hållbarhetsfrågor med utgångspunkt i en teologisk grund. Inom miljödiplomering sätter man mål för både det pastorala arbetet och för andra verksamhetsområden. Arbetet bygger på delaktighet och gemensamt lärande.

Vill du veta mer?

Här finns allt du behöver veta. Läs mer om miljödiplomering på hållbarhetsportalen.

Kontakta gärna Sara Nodmar eller Jonas Löhnn om ni vill veta mer eller inleda en process att miljödiplomera er.

Jonas Löhnn, Växjö stift
    2021-05-17