Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Växjö stift

  Miljö och klimat

  Foto: Illustratör: Susanne Engman

  Svenska kyrkan kan vara vägvisare och inspiratör för hållbar utveckling, men då behöver vi bli tydligare i hur vi förvaltar det vi fått ansvar för. Det måste bli mindre avstånd mellan ord och handling så att människors förtroende för kyrkans arbete för hållbar utveckling stärks.

   

  Svenska kyrkans hållbarhetsportal

  På hållbarhetsportalen finns stödmaterial och inspiration till hållbarhetsarbetet i din församling. Här hittar du information om allt från gudstjänster där skapelseansvaret står i centrum till praktisk vägledning för arbetet med att bli en klimatvänlig kyrka.

  Portalen berör den mångfald av andliga, miljörelaterade, sociala och ekonomiska frågor som ryms i arbetet för en hållbar kyrka och hel värld, men fokus ligger på den ekologiska dimensionen. 

  Hållbarhetsportalen är uppbyggd för att följa Kyrkornas miljödiplomering ​för hållbar utveckling. Det är en standard som hjälper oss att genomföra miljöförbättringar i våra församlingar, pastorat och stift. Systematiskt miljöarbete enligt Miljödiplomering förenklar också genomförandet av Svenska kyrkans klimatmål, lokalförsörjningsplanering och hjälper oss att förstå och arbeta med de globala målen i Agenda 2030.

  Miljödiplomering 

  Lär dig mer om Miljödiplomering i Svenska kyrkans digitala miljöutbildning.

  Lycka till i arbetet för en hållbar kyrka där vi tillsammans ges möjlighet att värna hela Guds skapelse,  i ord och handling. 

  Skapad:2021-04-06 16:39:00

  I sommar finns möjlighet för dig som vill att ansluta till pilgrimsvandringen Walk for future som startar den 18 juli i Vadstena och planeras att vara framme i Glasgow i början av november lagom till FN:s klimattoppmöte COP 26.

  Läs mer om Walk for future sommaren 2021

  Foto: Johannes Frandsen /Ikon

  Skapad:2021-04-06 16:49:00

  Svenska kyrkan har gemensamt enats kring Färdplan för klimatet som beskriver hur kyrkan på alla nivåer ska arbeta för att möta klimatkrisen.

  Läs mer om Färdplan för klimatet
  Redaktör och innehållsansvarig
  Jonas Löhnn, Växjö stift
  Uppdaterad
  2021-04-06
  X
  Dokumentid: 758289- Webid: 29144 - Unitid: 7