Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Växjö stift

  Lärande och undervisning

  Foto: Ellen Ekström

  Undervisning är en del av det grundläggande uppdraget och ett uttryck för kyrkans identitet. Undervisning sker hela tiden, i allt vi gör.

  Som en fortsättning av Dela tro – dela liv pågår nu arbetet med ett nationellt program för lärande och undervisning. På så vis läggs en grund för ett gemensamt arbete med lärande och undervisning i hela kyrkan. Du kan läsa mer om det nationella arbetet här.

  Växjö stift är en del av det gemensamma programmet och vi arbetar med lärande och undervisning på olika sätt. Bland annat genom den gemensamma resursbank som växer fram här på intranätet och genom olika kursdagar i ämnet. 

  De församlingar som vill titta närmare på sitt undervisningsuppdrag kan få stöd från stiftsorganisationen till detta. Ett sätt kan vara att skriva en Plan för lärande och undervisning som beskriver hur församlingen strategiskt arbetar för att vara en lärande och undervisande miljö i mötet med barn, ungdomar och vuxna. Plan för lärande och undervisning är en hjälp att ta ut och hålla kursen mot framtiden. Det finns en handledning till Plan för lärande och undervisning som kan användas i sin helhet eller som inspiration. Vill ni ha hjälp att komma igång, hör av er!

  Handledning till Plan för lärande och undervisning hittar du här.

  Mönsterås och Fliseryds pastorat har gjort en plan för lärande och undervisning


  Nytt biskopsbrev om lärande och undervisning​

  Biskopsmötet har sedan flera decennier skrivit brev till Svenska kyrkans församlingar om olika ämnen som är aktuella. Det här biskopsbrevet finns nu som ett grunddokument för vad kyrkans undervisning och lärande innebär. 
   
  På intranätet kan du läsa biskopsbrevet och hämta stödmaterial för att sprida kännedom om det.​

  Redaktör
  Sara Peterson, Växjö stift
  Innehållsansvarig
  Christina Evertsson, Växjö stift
  Uppdaterad
  2021-10-22
  X
  Dokumentid: 1412060- Webid: 29144 - Unitid: 7