Lär mer - digital fortbildning

Det senaste året har vi upptäckt fördelarna med det digitala rummet. Vi fortsätter med våra digitala fortbildningar för pedagoger och andra intresserade hösten 2022.

Har du möjlighet, så sitt gärna tillsammans med dina kollegor och delta. På så vis får ni möjlighet att dela lärandet och kan tillsammans reflektera över vad det betyder för just ert sammanhang.

Den här sidan uppdateras fortlöpande. Har du förslag på andra ämnen, hör gärna av dig! Föreläsningarna sker online, via Teams. Du får en länk tillsammans med instruktioner några dagar innan.

Lägerplanering

24 november kl. 13.00-15.00

Välkommen att diskutera lägerplanering med Jakob och Molly. Att anordna läger i hemförsamlingen är väldigt viktigt för en vital barn och ungdomsverksamhet. På denna föreläsning kommer du få tips och verktyg som gör det lättare att planera trygga och säkra läger. Vi kommer bl.a. prata om risk och sårbarhet, inkludering och praktiska måsten. Det kommer också finnas utrymme för diskussioner och utbyte av idéer.

Anmälningslänk kommer inom kort.

Bibelns kvinnor – med Charlotte Frycklund

10 december kl.10.00-12.00

Sedan år 2016 är Charlotte Frycklund anställd som nätpräst i Svenska kyrkan, vilket innebär att hennes »församling« och kontaktytor finns på nätet. Här delar hon uppmuntrande ord, tar del av människors böneämnen och möter frågor om liv och död, tro och tvivel.  Inför fastan våren 2019 bestämde hon sig för att varje dag publicera ett inlägg på Facebook om en kvinna i Bibeln. Idén föddes i samband med Metoo-rörelsen under hösten 2017. Gensvaret blev så stort att hon efteråt bestämde sig för att skriva en bok. I Bibelns kvinnor möter vi kända bibliska kvinnor som Eva, Maria och Ester, men även mer okända som Avishag, Jerusha och Tamar.” Under denna föreläsning låter Charlotte oss möta flera av dessa kvinnor och hon kommer också berätta om sina reflektioner från arbetet kring boken.​

Anmälningslänk kommer inom kort.​