Insamling genom Act

Svenska kyrkan ger människor en möjlighet att göra skillnad i världen, både på hemmaplan och långt borta.

Foto: Gustaf Hellsing /IKON

Vårt internationella arbete innebär ett engagemang för människor på hela vår jord. Våra insatser handlar ofta om hjälp till självhjälp, erfarenhets-utbyte, humanitärt stöd och särskilda projekt som vi driver eller bidrar ekonomiskt till.

Under delar av året, som vid jul och i fastetid, samlar vi in pengar – för även om de inte löser alla problem behövs de. I våra församlingar arrangerar grupper försäljningar, auktioner eller andra uppfinningsrika sätt att ge alla möjlighet att bidra.

I strävan efter mer rättvisa villkor globalt är vi pådrivande när det gäller Rättvis handel och medvetenhet för konsumenter. När katastrofer inträffar finns alltid kyrkan på plats, och vi samordnar våra insatser genom att samverka med ett hundratal andra kyrkor världen över i ActAlliance.

Aktuella insamlingar

Jonas Löhnn, Växjö stift