GIP - Gemensam IT-plattform

IT-samverkan i Svenska kyrkan

IT är ett område som är särskilt lämpligt att standardisera. För Svenska kyrkan innebär standard att IT-lösningarna fungera med den kvalitet som behövs för att effektivt stödja verksamheten och den grundläggande uppgiften.
    GIP är ett resultat av ett projekt som bedrevs mellan Luleå stift och kyrkokansliet 2006–2009 och handlar om att tillhandahålla en enhetlig IT-miljö för stift, pastorat och församlingar i Svenska kyrkan. Plattformen använder tunna klienter (enkla datorer), som ger längre livstid, lägre kostnader, minskad elförbrukning och minskad miljöpåverkan.

Gemensam IT-plattform Växjö stift

Arbetet med anslutning till den gemensamma IT-plattformen fortgår.

I juni 2020 var 40 av Växjö stifts ekonomiska enheter anslutna till den gemensamma IT-plattformen vilket motsvarar 71 %.

Anslut er till GIP i Växjö stift

Är ni intresserade av att ansluta er till den gemensamma IT-plattformen i Växjö stift ta kontakt med Malin Betnér.

Karta över vilka församlingar och pastorat i Växjö stift som är anslutna till GIP

Malin Betnér, Växjö stift
    2020-08-21