Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Växjö stift

  Församlingsinstruktion i Växjö stift

  ”Tillsammans bygger vi morgondagens kyrka. Tillsammans kämpar vi för gudsrikets förverkligande. Tillsammans formar vi församlingsliv att längta till. Att skriva en församlingsinstruktion är en betydelsefull del av det arbetet.” Så skriver biskop Fredrik i sitt förord till domkapitlet vägledning för arbetet församlingsinstruktioner i Växjö stift.

  Domkapitlet har utfärdat en vägledning för församlingsinstruktionsarbetet i Växjö stift. Studera denna och de olika blanketterna noga innan ni påbörjar ert arbete. Längst ned på denna sida finns länkar till vägledningen och till de olika blanketterna som ska användas. Där finns också en länk till domkapitlets regler och riktlinjer för gudstjänstlivet i Växjö stift.   

  Senast den 31 december 2018 ska blanketten ”Processbeskrivning för församlingsinstruktionsarbetet” vara inlämnad till domkapitlet. Där beskriver ni hur ni kommer att arbeta för att ta fram en ny församlingsinstruktion. Domkapitlet lyfter bland annat fram att barn och ungdomar samt ideella ska engageras i processen.  

  På stiftskansliet finns flera medarbetare som kan ge er stöd i olika delar under arbetet. För enkelhets skull samordnas alla kontakter genom stiftslektor Erik Sidenvall.      

   

  Redaktör
  Sara Peterson, Växjö stift
  Innehållsansvarig
  Erik Sidenvall, Växjö stift
  Uppdaterad
  2021-01-07
  X
  Dokumentid: 1407444- Webid: 29144 - Unitid: 7