Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Växjö stift

  Andakt i skapelsetid

  Församlingar och pastorat i Växjö stift välkomnas att fira Skapelsetid 2022! Anmälan senast 30 juni.

  Lokalt engagemang i global gemenskap! Likt förra året bjuds församlingar och pastorat in att i gemenskap fira Skapelsetid 2022.

  Vi firar med lunchandakt och pilgrimsvandring lokalt men gemenskapen är global! Firandet består av två aktiviteter:

  • Lunchandakt en vardag i september
  • Global walk for future den 3 september  

  Lunchandakt en vardag

  En budkavle kommer att vandra mellan församlingarna där deltagande församlingar håller en lunchandakt varsin vardag under Skapelsetid. För enkelhetens skull är tiden satt till kl 12. Andaktsmaterial särskilt kopplat till Skapelsetid togs fram förra året och används även vid årets firande. Materialet nås via hållbarhetsportalen på intranätet. Varje församling är fri att använda materialet utifrån sina behov och önskemål. Givetvis kan materialet användas året om.​

  Global walk for future lördag den 3 september

  Ett gemensamt initiativ i kyrkan är att församlingar inbjuds att genomföra lokala pilgrimsvandringar för klimatet "Global walk for future" den 3 september som är den första lördagen i Skapelsetid 2022. Det är ett tillfälle att bjuda in både vana pilgrimsvandrare och människor nyfikna på kyrka, klimat och pilgrimsvandring.  

  Du hittar inspiration och tips på praktiska förberedelser på www.walkforfuture.se  

  Välkommen att anmäla din församlings intresse att fira en lunchandandakt eller ordna pilgrimsvandring för klimatet till Sara Nodmar, klimatstrateg. Ange gärna några möjliga vardagar i perioden då din församling kan hålla lunchandakt. Efter sista anmälningsdatum kommer ett schema finnas tillgängligt på webben där människor kan få veta var och när de kan delta i en andakt. Kommunicera även i era lokala kommunikationskanaler.

  Anmäl intresse senast den 30 juni! sara.nodmar@svenskakyrkan.se, 0470-773813​

  Skapelsetid (Season of creation) är ett gemensamt, ekumeniskt initiativ där kyrkor och samfund över hela världen visar hur viktigt det är att i gudstjänsten lyfta frågor som rör vårt förhållande till skapelsen.

  Svenska kyrkans färdplan för klimatet samt Biskopsbrev för klimatet belyser båda klimatkrisen ur ett andligt och existentiellt perspektiv och uttrycker att Skapelsetid 2021 ska firas i ekumenisk gemenskap på alla nivåer i Svenska kyrkan.

  På nedanstående länkar hittar du mer information om Skapelsetid 2021:
  https://internwww.svenskakyrkan.se/hallbarhetsportalen/skapelsetid https://seasonofcreation.org/
  https://www.svenskakyrkan.se/skapelsetid​

  Redaktör och innehållsansvarig
  Sara Peterson, Växjö stift
  Uppdaterad
  2022-06-09
  X
  Dokumentid: 1534606- Webid: 29144 - Unitid: 7