Ungdomsprästnätverk

Ungdomsprästnätverket erbjuder dig som är präst och arbetar med unga ett sammanhang för kompetensutveckling och delande av erfarenheter utan annan kostnad för församlingen än arbetstid.

I mötet med ungdomar blir frågan om relevansen i kyrkans former och teologi extra tydlig. De vanliga kyrkliga orden utmanas och nya gudstjänstformer skapas. Att vara ungdomspräst är att lämna trygghetszonen och låta liv drabba tro. Det är ett spännande och viktigt teologiskt arbete som ställer många frågor och utmanar. Därför erbjuder Västerås stift möjlighet att delta i ett nätverk.

Läs mer om nätverket (pdf)

”Det är självklart att varje präst är en ungdomspräst, och erfarenheter visar att det blir ännu tydligare när det finns präster som har ungdomsarbete inskrivet i sin tjänst. I arbetet med ungdomar finns nutidsnerv och framtidstyngd. Det behövs i vår kyrka, och jag hoppas det smittar av sig på samhället!”

Mikael Mogren, biskop Västerås stift

Ann Löfqvist, Västerås stift