Tjänst i kyrkan – en grundutbildning om Svenska kyrkan

Tjänst i kyrkan vänder sig till dig som vill veta mer om Svenska kyrkans uppdrag, verksamhet och organisation, och som vill bredda ditt kontaktnät i Västerås stift.

Utbildningen utgår från Svenska kyrkans grundläggande uppgifter; fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Den tar också upp hur kyrkans styrs och leds, liksom frågor medarbetarskap. Under kusen får lära känna och dela erfarenheter med personer från många olika församlingar runt om i stiftet. Du möter också flera medarbetare från Västerås stiftskansli, som föreläser utifrån olika teman.

Tjänst i kyrkan passar utmärkt för alla medarbetare som behöver en grundläggande orientering om Svenska kyrkan, till exempel vid nyanställning. Den passar också bra som fortbildning för medarbetare som vill öka sin förståelse för Svenska kyrkans organisation och uppdrag.

Tjänst i kyrkan består av tre heldagsutbildningar och ges två gånger per år, under höstterminen i Västerås och på vårterminen i Rättvik.

Anmälan via Västerås stifts kurswebb.

Kursen kostar 500 kr, kostnad för fika och lunch tillkommer.

Nicklas From, 021-178568 eller nicklas.from@svenskakyrkan.se

Varmt välkommen!