Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring kan enklast beskrivas som en yttre och inre vandring samtidigt. En inre resa i kontakt med oss själva ger möjlighet att reflektera över hur vi lever vårt liv. Pilgrimstempot ger möjlighet till både kroppslig och andlig återhämtning.

Pilgrimsvandringar kan se mycket olika ut. De kan vara lång eller korta. Helt tysta eller inte. Med eller utan aktiviteter under vandringen. Gemensamt är pilgrimstempot som ger möjlighet till både kroppslig och andlig återhämtning. Räkna med 3 km/tim eller max 20 km på en heldagsvandring.

En pilgrimsvandring följer ofta det här grundmönstret:

1. Samling, välkommen, information om vandringen, deltagarpresentation, bön och sång
    2. Startsignalen är ofta Birgittas bön "Herre visa mig din väg och gör mig villig att vandra den" som också är en inbjudan till reflektion.
    3. Paus minst 5 min/tim samt rejäla stopp för fika och eventuell lunch. Aktiviteter under vandringen kan fylla två funktioner,  både vila och fördjupning. Vid heldagsvandring rekommenderas att lägga fördjupning efter lunch, eftersom fokuset är stort på själva vandringen.
    4. Samling, information, sändning med bön, välsignelse och sång, förslagsvis Ps 730 Må din väg.

5. Vandringen anpassas till gällande regler kring Covid-19.

Kontakt pilgrimsförsamlingar:​

Charlotta Storbacka, Linde Bergslags församling