Mötesplatser

Där två eller tre är samlade i mitt namn, är jag mitt ibland dem (Matteusevangelium 18:20). I vårt stift finns det många möjligheter att samlas, fira, be, sjunga, lära känna nya vänner, lära känna sig själv och Gud. Du är välkommen, vem du än är och hur du än är.

Foto: Jonas Bilberg

Älskad & Fighting the Darkness

Västerås stifts stiftskonfirmand-dagar 'Älskad' och 'Fighting the darkness' samlar tillsammans varje år ca 1500 personer som alla är del i stiftets konfirmandarbete. Det är konfirmander, unga ledare och personal från stiftets församlingar som kommer. Dagarna är viktiga då vi får se och uppleva att vi är väldigt många som är kyrka tillsammans. Tillsammans får vi uppleva att vi är älskade och tillsammans bekämpar vi mörkret.

Här kan du läsa mer om stiftskonfirmanddagarna!

Lärande och undervisning -

gemensamma fortbildningsdagar

Biskop Mikael Mogren, tillsammans med Karlstads stifts biskop Sören Dalevi, bjuder in till gemensamma fortbildningsdagar för 2022 på temat lärande och undervisning. Fortbildningsdagarna vänder sig till kyrkomusiker, präster och alla som arbetar med pedagogiska eller diakonala frågor, t. ex. fritidsledare, församlings-pedagoger, församlings-assistenter, diakoniassistenter och diakoner i Västerås och Karlstad stift.​

Anmälan öppnar 1 februari 2022

Camelot

Svenska Kyrkans Unga Camelot är en lokalavdelning av Svenska Kyrkans Unga i Västerås stift. Camelot sysslar med bordsrollspel, levande rollspel, kort- och figurspel och mycket  annat som förknippas med rollspelshobbyn.

Camelot har en hemsida där du kan läsa mer. Föreningen finns även på Facebook med en sida för officiell information.​

Regnbågsläger

Flera gånger om året arrangeras  i samarbete med Svenska kyrkans unga Camelot regnbågsläger där unga hbtq-personer kan möta andra och dela erfarenheter på en plats och i ett sammanhang där det är ok att vara sig själv.

Datum för nästa läger meddelas på Västerås stifts hemsida under barn och ungdom.

Lorita da Ros Grape, Västerås stift
    2021-08-30