Kommunikation

Församlingar kan få stöd från Västerås stift kring kommunikation och i press- och mediarelaterade frågor. Det finns också ett lokalt nätverk för dig som arbetar med eller är intresserad av Svenska kyrkans kommunikation.

Kommunikation som mission
    Under 2020 påbörjas en omfattande satsning på kompetenshöjning inom kommunikation i Västerås stift under rubriken Kommunikation som mission. Projektet är en del av en nationell satsning och ha pågått i pilotform sedan 2017.
    Läs mer om Kommunikation som mission.

Nätverk för kommunikatörer
    Västerås sift driver ett lokalt nätverk för alla som är intresserade av Svenska kyrkans kommunikation. Två gånger per år bjuder stiftet in nätverket till fortbildning inom och det arrangeras regelbundna videoträffar med fokus på aktuella frågor kring kommunikation i församlingarna. Du når nätverket via Facebookgruppen Kommunikation i Västerås stift.

Västerås stifts kommunikationsenhet kan ge mer information om nätverket.

Stöd i press- och mediefrågor
    Behöver du råd i hantering av media är du välkommen att kontakta Västerås stifts pressjour på nummer 021-178595. Numret är bemannat måndag - fredag på kontorstid.

Västerås stifts kommunikationskanaler

Nyhetsbrev
    Information och nyheter från Västerås stift i ett elektroniskt nyhetsbrev som publiceras varannan vecka. Brevet skickas via e-post till alla anställda och förtroendevalda som finns registered i Kyrksam och till andra intresserade som valt att  prenumerera.
    Prenumerera på nyhetsbrevet.

Intranät
    Navet i Västerås stifts interna kommunikation. Här ser du vad som är på gång i stiftsorganisationen och kan även söka dig vidare till nationell nivås intranät.

Extern webbplats
    Kommunikation gentemot press och media och en intresserad allmänhet.
    www.svenskakyrkan.se/vasterasstift

Snabba uppdateringar kring vad som händer i stiftet.
    www.facebook.se/vasterasstift

Pressrum
    Nyheter från stiftet.

Stiftssidan i Kyrkans tidning
    Lokala nyheter från Västerås stift på en egen sida i Kyrkans tidning varje vecka.

2021-10-04