Gudstjänstutveckling

Foto: Magnus Aronson/Ikon

För församlingens arbete med gudstjänsten finns det stöd att få, t.ex. information om aktuella kurser, olika typer av processtöd och viktiga dokument.

En del av det som erbjuds!

Under 2020/2021 pågår ett arbete med att stärka dopets ställning bland medlemmar och anställda i Västerås stift  och där erbjuds en arbetsdag om dopet, på plats i  församlingen. Mer om detta finns att läsa på sidan Arbetsdag om dopet.

Församlingar och pastorat erbjuds gudstjänstutvecklingshandledning samt Gudstjänstglädje, en grundkurs för den som har uppdraget att leda gudstjänst i församlingen men som inte är präst. ​

Även lokala utbildningsdagar utifrån den lokala församlingens specifika behov anordnas. På sidan om Gudstjänst finns länkar till bra dokument om gudstjänst.

Mer information finns på sidan om Gudstjänst! ​

Lorita da Ros Grape, Västerås stift