Gudstjänst

På den här sidan kan du se vilket stöd det finns att få för församlingens arbete med gudstjänsten. Här finns information både om aktuella kurser, olika typer av processtöd och viktiga dokument.

Dop i förändring

Under 2020/2021  pågår ett arbete med att stärka dopets ställning bland medlemmar och anställda i Västerås stift.  Vi erbjuder en arbetsdag om dopet, på plats i din församling, med all berörd personal. Läs mer om detta på Arbetsdag om dopet

Energi och fokus i arbetet med gudstjänst

Västerås stift erbjuder församlingar och pastorat gudstjänstutvecklingshandledning.

Gudstjänstvolontärer

Gudstjänstglädje - grundkursEn kurs för den som har uppdraget att leda gudstjänst i församling, men som inte är präst.

Lokala utbildningsdagar

Vi anordnar gärna lokala utbildningsdagar utifrån den lokala församlingens specifika behov. Exempel på sådana dagar har kunnat vara.

1. Om kvalitet i  begravningsgudstjänsten med hela arbetslaget.
    2. Varför gudstjänst? Inspirationsföreläsning om gudstjänstens betydelse.
    Unni Wiig Sandberg, Västerås stift
    2021-03-19