Församlingsinstruktion

Församlingsinstruktionerna i Västerås stift skrivs från och med januari 2022 enligt Domkapitlets instruktion: Vägledning församlingsinstruktion 2022-2025

Några nyheter i förhållande till tidigare vägledning:

• Omvärldsbeskrivningen med särskild kartläggning utifrån barnets perspektiv ska finnas med som bilaga.
    • Den nivå som finns på den obligatoriska kyrkomusikertjänsten ska beskrivas.
    • Församlingsinstruktionen lämnas in till domkapitlet för att utfärdas. Detta sker enligt ett fastställt schema som löper från december 2022 till december 2023.

Kyrkoherde och kyrkorådets ordförande inbjuds att presentera församlingsinstruktionen. De församlingar som ingår i ett pastorat ska, genom församlingsråden, involveras i arbetet med att ta fram församlingsinstruktionen och vara synliga som delar av helheten.

Lorita da Ros Grape, Västerås stift
    2022-09-20