Din sökning gav 0 träffar

    Ett fel uppstod.
    Dölj bild

    Västerås stift

    e-post och GDPR

    I och med GDPR krävs det att vi använder vår e-post enligt de nya riktlinjerna. Ta fram regler och rutiner för hur ni behandlar personuppgifter i e-post, och se till att alla kan följa dem.

    Datainspektionen rekommenderar

    • När ni mottagit och läst e-posten, bedöm om uppgifterna ska bevaras och var det i så fall ska ske för att uppfylla de krav som gäller för just dessa uppgifter.
    • Skicka inte känsliga personuppgifter i oskyddad e-post.
    • Informera på er webb i samband med e-postadressen hur ni behandlar personuppgifter eller länka därifrån till er integritetspolicy.
    • Om ni skickar svarsmejl eller autosvar, bifoga en standardtext där ni informerar den som skickat e-post om hur ni behandlar personuppgifter eller länka till en integritetspolicy på er webbplats.
    • Informera alla i er organisation om reglerna och rutinerna för hur ni behandlar personuppgifter i er organisation. Se också till att rutinerna hålls levande.

     

    Ta fram riktlinjer och utbilda alla i er organisation
    Alla i er organisation måste känna till hur de ska hantera e-post. Ta fram regler och rutiner för hur ni behandlar personuppgifter i e-post, och se till att alla kan följa dem.

    Sprid inte personuppgifterSprid inte personuppgifter i onödan.
    Skicka bara personuppgifter till dem som behöver uppgifterna för sitt arbete.Om du skickar e-post till många samtidigt, överväg om adresserna ska skrivas i fältet för dold kopia (bcc).

    Känsliga personuppgifter
    Undvik e-post för känsliga eller integritetskänsliga uppgifter. Om ni måste använda e-post för integritetskänsliga uppgifter, använd e-post som är skyddad med kryptering så att endast den avsedda mottagaren kan ta del av uppgifterna.Försök att i möjligaste mån styra bort från att enskilda skickar in känsliga personuppgifter via oskyddad e-post. Om ni får in känsliga uppgifter via e-post, se till att de tas bort från e-postsystemet så snart som möjligt. Om ni får lagra den typen av uppgifter bör ni så snart som möjligt överföra dem till det system där de hör hemma – till exempel ett ärendehanteringssystem.

    Informera alla som kontaktar er
    När någon skickar e-post till er är utgångspunkten att ni måste informera dem om hur ni hanterar deras personuppgifter. Ni kan till exempel informera genom ett svar eller ett autosvar där ni länkar till en integritetspolicy på er webbplats, eller redan i kontaktformuläret om ni använder ett sådant.​​

    Redaktör och innehållsansvarig
    Åke Paulsson, Västerås stift
    Uppdaterad
    2018-05-22
    X
    Dokumentid: 1396088- Webid: 29143 - Unitid: 6