Digital arbetsplats

Här förklarar vi vad Digital arbetsplats är och på vilket sätt den kan utveckla våra arbetssätt, både enskilt och i grupp.

Aktuellt om Digital arbetsplats i Västerås stift

Nästa steg i införandet av Digital arbetsplats
    Nästan alla enheter i Västerås stift har sagt ja till Digital arbetsplats i en intresseanmälan som skickades ut innan jul. Här kan du läsa Karin Spectors senaste informationsbrev till stiftets kyrkoherdar om Digital arbetsplats.
    2022-02-03 11:45
    Information om Digital arbetsplats till stiftets kyrkoaherdar
    Fredagen den 26 november alternativt den 15 december är alla Västerås stifts kyrkoherdar inbjudna till ett digitalt möte där Digital arbetsplats presenteras. Med på mötet finns chefer och projektgruppen för införandet från Västerås stift, liksom representanter från nationell nivå, som berättar och svarar på frågor. Mötet spelas in så att även de kyrkoherdar som inte kan vara med har möjlighet att ta del av informationen.
    2021-11-24 08:35
    Västerås stift går in i Digital arbetsplats
    Idag tog stiftsstyrelsen beslut om att Västerås stift går in i Digital arbetsplats, en gemensam IT-plattform tillgänglig för alla Svenska kyrkans enheter. Innan årsskiftet kommer alla enheter i Västerås stift få erbjudande om att ingå i Digital arbetsplats. Beslutet innebär också att Västerås stifts IT-plattform, VIP, avvecklas under nästa år.
    2021-11-18 13:47

Vad är digital arbetsplats?

Tänk dig en datortillvaro där vi obehindrat kan arbeta där vi för stunden är, med allt på ett ställe där våra filer alltid är åtkomliga oavsett om vi sitter vid en dator, arbetar på en padda eller sitter med mobilen i hand.

Tänk dig att du enkelt kan samverka med dina kollegor och ha tillgång till ett gemensamt utrymme där ni kan ha de dokument ni arbetar med och där ni kan samverka med chattfunktion eller videomöte. Detta, och mycket mer, är den digitala arbetsplatsen.

Den digitala arbetsplatsen består av ett gemensamt intranät som kommer att heta Kornet. Till det är Microsoft 365 kopplat och dessutom ingår inloggning till det nya fjärrskrivbordet där du kommer åt olika system och applikationer som ligger utanför Microsoft 365, som till exempel Kyrksam.

I videon presenteras utförligt vad Digital arbetsplats handlar om.

Tidplan för införande i Västerås stift

Stiftsstyrelsen beslutade att Västerås stift ska ingå i Digital arbetsplats.

December 2021
    Erbjudande till Västerås stifts församlingar att teckna avtal om Digital arbetsplats.

Januari 2022
    Stiftskansliet ansluts till Digital arbetsplats.

Februari-september 2022
    Församlingar och pastorat i Västerås stift ansluts till Digital arbetsplats.

Oktober 2022
    Alla församlingar/pastorat som tecknat avtal med Västerås stift har tillgång till Digital arbetsplats.

November 2022
    Gemensam tillgång till det nya gemensamma intranätet, KORNET.

December 2022
    Den sista december 2022 stängs Västerås stifts nuvarande gemensamma IT plattform, VIP.

Åke Paulsson, Västerås stift
    2021-11-18