Internationellt arbete

Foto: Lisa Fröberg

”Vi är ett lokalkontor av den världsvida kyrkan” (ur en bön av Mats Hermansson). Så kan man enklast beskriva Svenska kyrkans internationella arbete. Genom ACT-alliansen (Action by Churches Together) arbetar vi med bistånd och utvecklingsfrågor. Som en del av Lutherska världsförbundet och Kyrkornas världsråd, och med många ”egna” systerkyrkor, hör vi samman med kyrkor över hela jorden.

Läs mer Svenska kyrkans internationella arbete på www.svenskakyrkan.se/internationelltarbete

Shukurya Ali, Etiopien hämtar 10-15 liter rent vatten från en skyddad källa en gång om dagen, för det mesta med hjälp av en åsna, men ibland ensam. Det tar henne två timmar. Foto: Magnus Aronson

2021-09-07