Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Biskopsval 2015

  Sven Hillert

  Korta fakta

  Födelseår: 1959
  Bostadsort: Järvsö
  Prästvigningsår: 1986
  Vigningsstift: Västerås
  Nuvarande jobb: Ledare för projektet Tala tro i Karlstad, Skara och Uppsala stift
  Fritidsintressen: Skriva psalmer, rulla bollar och möta människor

  Tre frågor som jag brinner mest för

  Hopp och tro
  Jag vill stärka hopp och tro i Svenska kyrkan, både bland medarbetare och förtroendevalda och bland dem som möts i kyrkans mest öppna sammanhang.

  Ge människor plats
  Jag vill försvara människors plats i kyrkan och i samhället, genom att vi möter varandra med förväntan, behandlar varandra väl, och inte låter någon gå under.

  Jordens överlevnad
  Jag vill lyfta kyrkans unika bidrag för jordens överlevnad. Vårt hopp ger mod att ta itu med klimathoten. Vår tro gör oss uthålliga när statistiken kunde gjort oss vanmäktiga. Frågorna hör ihop. Allt handlar om att värna livet och kärleken. Det är vad Gud gör. Det är vad Jesus gjorde. Det är kyrkans uppdrag. Och det är vad världen behöver allra mest idag. Med respekt för människor och allt som lever.  

  Detta skulle jag prioritera som biskop

  Se i ögonhöjd
  Som biskop skulle jag prioritera att se människor i ögonhöjd. Jag vill uppmuntra ideella medarbetare och anställda. Och låta församlingens och befolkningens behov få styra.

  Leda för livsmod
  Jag vill leda så att vi tillsammans kan fatta kloka beslut. Stå upp för människors tro och liv. Tills varje människa hittar sin plats och varje barn känner livsmod.

  Tro på framtiden
  Jag skulle värna tron på internationellt samarbete och jordens överlevnad och tro på en framtid för Västerås stift.  

  Vilka är Svenska kyrkans största framtidsutmaningar

  Kyrkan i världen
  Svenska kyrkans största utmaning är att sluta fokusera på sig själv och sitt eget liv och just därigenom bubbla av liv. Ensamma människor behöver gemenskap. Individualister behöver fördjupad livsmening. Fattiga behöver rättvisa. Rika behöver hjälp att prioritera. Ideella krafter behöver utrymme. Barn behöver skydd och tid. Unga människor behöver tro på sin egen och världens framtid. I allt detta måste kyrkan höja rösten och använda händerna. För att ge mod och kraft att leva.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Åke Paulsson, Västerås stift
  Uppdaterad
  2015-03-30
  X
  Dokumentid: 1230896- Webid: 848704 - Unitid: 2147483169